Europeiska kommissionen stöder öppen källkod

Europeiska kommissionen har utfärdat ett rungande stöd av, öppen källkod, vilket ger en förtroende uppsving för företag överväger, utbyggnaden av Linux och annan fri programvara.

I en lång, rapport i affärs installationer av öppen källkod, som publiceras i sin helhet, i slutet av förra veckan, sade kommissionen att “nästan alla fall” besparingar skulle, göras genom att byta från proprietär till öppen källkod.

De djärva Resultaten kommer i skarp kontrast till påståenden, av Microsoft som Linux besparingar är en myt.

Kommissionens arbete bygger på detaljerad analys av open source-projekt i sex EU-länder.

Våra resultat visar att en övergång till öppen i nästan alla fall,; källa [producerar] besparingar på lång sikt ägandekostnad “, enligt rapporten, som författats av forskare vid FN-universitetet i Maastricht, Nederländerna.

Microsoft har försökt att övertala IT-personal och företag, att Windows kan vara billigare än Linux, men dess få fakta kampanj. Få fakta citerade exempel där, Microsofts mjukvara hade erbjuds en kostnadsfördel gentemot öppen programvara.

EG rapport också utfärdat uppmuntran för organisationer överväger, den fria Open Office-program svit. “Open Office har alla, funktioner som offentliga kontor behöver för att skapa dokument, kalkylblad och, presentationer,”, enligt rapporten. “Open Office är gratis och extremt stabil.

Den tillade att användarna var så produktiv med Open Office som, de var med proprietär programvara.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Men rapporten utfärdade två toner av försiktighet. För det första, det, sade att kortsiktiga kostnaderna skulle bli högre för organisationer migrera, även, delvis, till öppen källkod, till stor del på grund av den ursprungliga kostnaden för utbildning. För det andra sade några arbetare kan känna värderad om de är, som arbetar med fri programvara.

Europeiska kommissionen har tagit flera steg mot att stimulera, utveckling av programvara med öppen källkod.

I oktober beviljade det 3 miljoner euro (US $ 3,88 miljoner) till ett projekt, kallat SQO-OSS, för att testa kvaliteten på öppen källkod. Och bara några dagar innan, kommissionen utvidgat sin open source webbportal, Open Source Observatory, att utveckla samverkan mellan program.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september