Dell: Q3 APAC nedgång till följd av biz övergång

Asien-Stillahavsområdet prestanda för Dell under det tredje kvartalet visade sig vara en “mixed bag” med tanke på intäkts dips på viktiga marknader som Kina och Indien. Men bagatelliseras det den oro genom att säga sådana nedgångar var vanliga för ett företag i förändring.

Under ett resultat kallar fredag, Amit Midha, ordförande för Asien-Stillahavsområdet och Japan på Dell, sade företaget fortsätter att göra stora framsteg när det gäller att fokusera verksamheten mer runt, programvara tjänster, och, datacenter, samt högre värde lägger till klientprodukter.

Men när det gäller intäkter, Asia-Pacific och Japan som en region föll 11 procent jämfört med föregående år och detta var en större dopp än Amerika, som minskade med 9 procent. Europa, Mellanöstern och Afrika drabbades mest med en 15 procentig minskning, uppgav Dell.

Asiens resultat var inte hjälpt av långsammare viktiga marknader som Indien och Kina, som såg intäkter sjönk med 29 procent och 7 procent, respektive. Midha har noterat Kina var en av Dells skinande ljus i form av sekventiell tillväxt, men inte närmare på siffrorna.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Företaget som helhet rapporterade en, 47 procent jämfört med föregående år nedgång i nettovinsten till US $ 475.000.000, under de tre månader som slutade oktober. Detta var på baksidan av en 11 procent dopp i intäkter på US $ 13,7 miljarder adderade.

Midha bagatelliseras prestanda, säger de aktuella resultaten återspeglas ett företag i förändring som var “mycket vanligt”. “Vi gör goda framsteg på alla dessa [övergångar],” honom noterade.

PC-marknaden utmanande, Verkställande tonade också ned hotet om asiatiska PC-tillverkare som Lenovo, trots dess, sjunkande resultat och marknadsandelar i sin stationära PC-verksamhet.

“Vi fortsätter att höra från kunder och analytiker detta är rätt strategi,” Amit Midha, ordförande för Asien-Stillahavsområdet och Japan på Dell och tillade att kunderna kommer att gynnas av en enda leverantör som uppfyller alla deras IT-behov i slutet av dagen .

Midha noterade det var ingen fråga PC-marknaden var utmanande, särskilt i kärn PC-marknaden, men påpekade en hel del av trycket det inför var hela industrin på grund av att en nedskärning tillbaka i den globala IT-investeringarna och konsumenter i allt högre grad med hjälp av en blandning av slut användardatorenheter.

One-stop shop ger förmåner, som sagt, han pekade på sin server och mjukvarutjänster företag, som vinner dragkraft, som en validering av hur Dell bygger upp sin företagsverksamhet att komplettera andra produktsegment.

“Vi fortsätter att höra från kunder och analytiker är rätt strategi” Midha och tillade att kunderna kommer att gynnas av en enda leverantör som uppfyller alla deras IT-behov i slutet av dagen.

Säkerhet är ett område som one-stop shop strategi kommer att innebära fördelar för företag, förklarade han. Lösa säkerhetsfrågor kan inte göras genom att vara på bara ett företag, och ett företag måste vara delaktiga i hela IT-stacken för att hjälpa kunderna att övervinna dessa utmaningar, tillade verkställande.

“Säkerhetsfrågor kommer sannolikt att förvärra de kommande tider för våra kunder, och det är där vi kan hjälpa dem att [förbättra] säkerhet och hanterbarhet problem med portfölj som vi bygger”, sade han.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus