CRM Programintäkterna förväntas slå $ 23.9bn 2014 – Gartner

Den senaste prognosen för det kommande året från analytiker Gartner ser CRM fortsätter att växa i betydelse som marknaden träffar $ 23.9bn detta år, med moln intäkterna uppgå till nästan hälften av det (49 procent).

Men det kommande året kommer att bli en period av konsolidering, Gartners analytiker tror “, som marknadstillväxten [vistelser] måttliga 2014, efter tre starka år av investeringar”.

Hjälpande kraft investeringen kommer att bli en ny gren av CRM, Internet of Things (IoT) som kommer att gå social, mobil, big data och molnet att bli en av de fem huvudgrenar CRM – men enligt Gartner vice ordförande Ed Thompson, kommer den att förbli ett mindre område för nu.

Den nyckelområde just nu är mobila, “sade Thompson.” Stora organisationer särskilt ha händerna fulla med att försöka förstå hur man kan göra det mesta om mobil teknik.

kunder räknas

Microsoft börjar rulla ut CRM Online 2013, CRM bevakningslista 2014: försäsongen börjar verkligen, organisationer alltmer integrera CRM, ERP produkter

Sociala nätverk han ser som nästa i betydelse med stora uppgifter tredje. För nu, menar Thompson IoT kommer att förbli ett mindre område, men en som han och Garner tror kommer att bli allt viktigare.

Mobile blir mycket viktigare i alla möjliga sätt som vi inte riktigt förstår ännu “, sade Thompson.” Jag pratade med en stormarknad och de finner att mobiltelefonen kan hjälpa dem med kundvagnar. De förlorar tusentals av dem, men om de har ett chip i dem sedan snabbköpet kan spåra dem och få dem tillbaka.

Det var oekonomiskt att göra detta, men nu är det möjligt. När chips kostar hundratals pund det var oekonomiskt men när de kostar pennies …

Medan IoT kommer att förbli ett relativt litet område, sade Thompson fanns alla typer av intressanta områden öppnas upp. “En stor tillväxt är industriella lysdioder för belysning, speciellt intelligent belysning”, sade han. “Detta följs av bilar, larm och säkerhet och sedan musiksystem och högtalare.

Gartner räknar med CRM marknadstillväxten att stanna måttlig 2014, efter tre starka år av investeringar. CRM programvaruintäkter beräknas uppgå till $ 23,9 i 2014, med moln intäkter står för 49 procent. SaaS- eller molnbaserade CRM implementeringar representerar för närvarande mer än 40 procent av alla CRM-distributioner, och ser ut att nå 50 procent under 2015.

Dessa drivrutiner sporra ett kritiskt behov av mer traditionella operativ CRM CRM fortsätter överst programvara investeringsprioriteringar “, säger Gartners Joanne Correia.” Detta bekräftar ytterligare företagens fokus på att förbättra kundupplevelsen och konsekvent investering i CRM-program, särskilt i CSS, marknadsföring och försäljning programvara.

Internet of things enheter dvärg antal datorer, tabletter och smartphones, sociala Commerce Big Data inte är effektivt används av återförsäljare enligt ny rapport, Big data och analys trender för 2014

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

För mer se Gartner-rapporten, marknadstrender: CRM Digital Initiativ fokus på försäljning, marknadsföring, support och e-handel.

Vidare läsning

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta