Cloud plattformen stöder produktutvecklingsverksamhet

När man talar om de typer av interna samarbetsaktiviteter som företag av alla storlekar måste stödja, bör de som rör produktutveckling vara rätt upp nära toppen av listan.

Det är därför din organisation kanske vill ta en titt på en plattform som kallas OneDesk, en molnbaserad applikation som uttryckligen är avsett för att samordna produktchefer, ingenjörer, marknadsförare och även kundsupport proffs.

Jag talade några veckor tillbaka med Catherine Constantinides, en av gruppmedlemmarna OneDesk, några veckor tillbaka om hur plattformen kan användas och den typ av funktioner som ingår.

Hon beskriver det som en plats för företag att deklarera och hantera alla “behov krav” i samband med en viss produkt eller produktutvecklingsprojekt.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Internt sett finns det platser att dela idéer för nästa release, som kan bubbla upp från var som helst. Som en del av dessa idéer anammat för framtida funktioner, kan laget följa utvecklingen samt eventuella problem eller invändningar som kanske uppstår längs vägen.

Ur ett externt perspektiv kan OneDesk användas för att övervaka och samla in synpunkter om en produkt som växer fram i sociala medier eller sociala nätverk.

I slutändan är den största fördelen att all feedback – oavsett om det är internt eller externt – kan samlas in och sökte från en plats. “Du kan se alla krav, återkoppling och uppgifter i samband med en viss produkt release,” säger Constantinides. Då igen, kan du stänga av någon särskild modul som inte är relevanta för din organisation.

Det finns två varianter av OneDesk, en som är gratis, som stöder upp till 30 personer inom ett företag (vilket är bra om du är små små företag) och som kommer med upp till 100 megabyte datalagring. OneDesk Pro kommer att kosta organisationen $ 30 per användare per månad. Som betalar i huvudsak för den mycket större lagringskapacitet varje användare får upp till 1 gigabyte per person.

För medelstora företag som behöver oroa sig för sådana saker, OneDesk precis släppt ett programmeringsgränssnitt (API) som gör det möjligt för dess tillämpning att integreras med ERP och CRM-applikationer, inklusive Oracle, SAP, Salesforce.com och NetSuite (de är inte stödde endast ansökningar, men är bland de mest relevanta, naturligtvis).

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport