Cloud computing: Varför hybrid strategi vettigt just nu

“En hybrid moln strategi tillåter företag att ta en väl avvägd pragmatisk, och värde-strategi för att anta de lämpligaste teknikerna, vare sig de är i den offentliga eller privata moln”, säger Reed.co.uk Mark Ridley.

För CIO: er som är ovilliga att anförtro allt till allmänheten molninfrastruktur, eller för dem som fortfarande gift med sin interna datacenter hybridmoln – som innebär att man använder en blandning av privata resurser moln och offentliga on-demand IT – ger en säker medelväg.

Här undersöker vi några av de viktigaste frågorna kring denna infrastruktur metod.

Varför skulle en IT ledare måste använda en hybrid strategi?

Mer väsentliga CXO och företagsledarskap berättelser

Bästa praxis råd för att flytta till molnet, Fem tips för bästa praxis för att undersöka sakernas, stora löner, större utmaningar: Hur man anställa och behålla de bästa tech personal, mindre politik, mer action: Hur CIO kan dra nytta av att ta en tillfällig roll; lärdom~~POS=TRUNC från molnet: Vad har vi lärt oss hittills?

För många CIO: er verkar det som går för hybridmoln är helt enkelt det enda hållbara alternativet. Fördelarna med att använda den offentliga moln, såsom flexibilitet, skalbarhet och kostnadseffektivitet, ser ganska förförisk isolerat. Men dessa förmåner måste ställas mot en avsevärd mängd hinder, såsom säkerhetsfrågor, styrningsfrågor, och begränsningar informationshantering.

Begränsningarna av DIY moln innebär att om du inte vill använda den offentliga moln, kan det vara bättre att fråga “Skulle detta vara moln alls?”.

Mark Ridley, chef för teknik på online rekrytering specialist Reed.co.uk, är en förespråkare för kraften i on-Demand IT. Han säger att hans företag är övertygad om att den offentliga moln ger den bästa möjligheten för skala och elasticitet service.

Oavsett om det är att köpa tjänster på en per användare eller vår långsiktiga plan för att dra nytta av Amazon, Microsoft och Google moln, har vi ingen tvekan om att vår färdriktning är målmedvetet mot molnet “, säger Ridley.” den offentliga moln erbjuder fantastiska möjligheter – från maskininlärning i stor skala till händelsebaserade beräkningstjänster som Amazon Lambda och Google cloud funktioner.

Hittills så bra – men det finns ett problem när det gäller arv IT. Sanningen, säger Ridley, är att det värsta sättet att dra nytta av den offentliga moln är att lyfta och flytta en äldre infrastruktur. “Differentierad och monolitiska arkitekturer är inte den bästa användningen fallet för Amazon Web Services eller Microsoft Azure”, säger han.

Även nya applikationer kan födas hemma i molnet i intelligenta och kreativa sätt, säger Ridley business case för att flytta varenda del av din IT setup i en big bang migration helt enkelt inte lägga upp. Av denna anledning är sannolikt att bestå någon form av in-house-teknik – och ännu en tid.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

En hybrid moln strategi tillåter företag att ta en väl avvägd pragmatisk, och värde-strategi för att anta de lämpligaste teknikerna, vare sig de är i den offentliga eller privata moln “, säger Ridley.” Vid någon tidpunkt, kan det offentliga molnet vara den sista man står, men under överskådlig framtid en hybrid strategi kommer att vara det rätta valet för de flesta CIO: er.

Hur kan CIO: er att göra det mesta av en blandning av on-demand-resurser?

Andy Wilton, CIO på Claranet inser att hybridtillvägagångssättet är det enda riktiga sättet för de flesta organisationer att dra nytta av molnet. Han säger att moderna IT Gården består av en mängd olika applikationer, som var och en kommer att ha olika krav på hur och var de hanteras.

De flesta företag har en varierad blandning av arbetsbelastning – några starkt reglerade, som kan behöva hållas internt eller på privat infrastruktur, och andra för vilka offentliga moln kan vara lämpligt “, säger Wilton.” CIO: er, samtidigt, måste balansera existerande infrastruktur och budgetöverväganden. Nettoresultatet är ett lappverk av olika miljöer.

Wilton citerar hans företags senaste forskningen, vilket tyder på att ungefär hälften av ansökningarna hålls internt i brittiska företag, med resten delas mellan offentliga och privata molnmiljöer. Wilton säger utmaningen kommer när alla dessa olika miljöer behöver prata med varandra.

Hybrid moln växer i företaget, och dessa 15 leverantörer i spetsen.

Du kan inte ha en effektiv hybrid IT utan rätt anslutning för att backa upp och dra ihop allt “, säger han.” Vi ser massor av människor talar om hybrid IT, men få har möjlighet att göra det riktigt bra. Om du inte har en stark nätverks historia, kommer du kämpar för att lyckas med hybrid IT-miljöer.

Moderna CIO: er, då måste iscensätta ett antal faktorer och bör sträva efter att sticka leverantörer tillsammans för att möta snabbt föränderliga affärskrav. Geert Ensing, tidigare CIO på ABN Amro, erkänner samarbets roll CIO i en modern, molnbaserade inställningen.

Han säger att IT-ledare måste skapa ett ekosystem av betrodda leverantörer. I själva verket kan smart teknik chefer vända denna kollektiva metod i en affärsmässig fördel. “Vissa CIO: er strävar efter att skapa ett ekosystem av partners, där leverantörer kämpa hårt för att arbeta som värderas leverantörer till verksamheten”, säger han. “För många IT-ledare, kommer denna inställning ge den ideala situationen.

Ett exempel är Jim Lindsay, integration specialist för förlaget Faber & Faber, som säger att hans företag använder molnleverantörer för att flytta anställda från traditionella sätt att publicera till en mer modern, flexibel och digitalt system. “Innehållet är centralt för det vi gör, och cloud computing gör innehållet lättillgängligt för alla anställda, oavsett var de befinner sig i världen”, säger han.

Inkommande poesi manuskript, till exempel, upp till samarbetsplattform Box och genomgå en rad ändringar innan de skickas till designavdelningen. “Molnet ger oss möjlighet att bättre hantera redigeringsprocessen”, säger Lindsay. “Vi kan se till att godkända bidrags kan kommentera och göra nödvändiga ändringar innan slutlig signoff och tryckningen.

För enskilda organisationer därför olika versioner av molnet kommer bäst lämpade för särskilda affärsvillkor. Hybrid är här för att stanna, åtminstone för tillfället – och CIO bör omfatta situationen, föreslår Tom Reuner, vd på HFS Research.

Mer än någonsin måste vi gå bortom frestelsen att fokusera på den binära frågan: kommer ett koncept ersätta en annan “, säger han.” Livet är sällan enkel, och IT – eller molnet – är inget undantag.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin