Cisco lanserar “Entertainment operativsystem”

Dan Scheinman, senior vice president och general manager för Cisco Media Solutions Group, under förutsättning att viss insikt om hans företags ambitioner i nätverk, social typ snarare än infrastruktur för att flytta digitala bitar. Han introducerade Eos (ej att förväxla med Cisco IOS eller EOS), ett underhållnings operativsystem, som han beskrev som en plattform för att skapa och hantera en samhällsbaserad underhållningsupplevelse.

Baserad på teknik och team från senaste förvärv Tribe.net och Five Across, har Cisco 40 utvecklare i San Francisco som arbetar på den vita etiketten plattform som han sade skulle “kombinera det bästa av samhället, video och upptäckt på en integrerad plattform.” Cisco kommer att lansera Eos nästa år. “Vi kommer att vara relevant i denna marknad”, säger Scheinman.

Han sade att han var intresserad av vad bloggare hade att säga om plattformen, men det finns inte mycket att kommentera på denna punkt.

Scheinman talade om äktenskapet mellan Web 2.0 och Cisco, vilket innebär att förmågan att kombinera upptäckt och nätverken. “Vi måste vara i en värld där innehåll kan hitta dig, där sökningen är prediktiva.”

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Med andra ord, kommer konsumenterna att ställas inför mer och mer webbinnehåll och traditionella metoder för upptäckt bryter ner, och Cisco kommer att vara där för att spara användare från webb smärtor med en end-to-end-lösning, från switchar, routrar och set- top-boxar till en “underhållning-klass, samhällsbaserad” användarupplevelse. Ett scenario som värmer hjärtat av John Chambers.

Vi tror att världen är mogen för en plattform där upplevelsen av innehållet är lätt, enkelt och roligt och folk vill använda den upprepade gånger, “Scheinman avslutats.

Vi måste vänta och se vad Cisco menar med en “underhållning-klass, samhällsbaserad” användarupplevelse. Under tiden har Cisco uppmärksamhet Apple, Microsoft och andra som vill vara underhållning plattform för framtiden.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september