Chuwi Hi12 omdöme: Fabulous prestanda från en välbyggd 12-tums tablet och tangentbord Review

Jag hade höga förväntningar på Chuwi Hi12 12 tums tablett. Jag granskat Chuwi Vi8 tablett för några veckor sedan och var mycket imponerad av dess prestanda. Den Chuwi Hi12 har överträffat alla mina förväntningar.

Tabletten kör Windows 10 med en Intel Cherry Trail Z8300 (en Intel Atom-X5 Z8300). Det har en 64 bitars Quad Core 1,44 GHz processor med 14nm teknik.

För grafikprocessorer finns en Intel HD grafik Gen8 500MHz processor – som är mer än tillräckligt för mig att titta på video och använda tabletten som min huvudsakliga arbetsmaskin.

Dess dimensioner är 11,68 x 7,98 x.0.35 inches (29,66 x 20,27 x 0.89cm). Den väger 1,88 pounds (0.85kg).

Det finns en 12 tums näthinnan display med 2160 x 1440 upplösning och 400 lumen ljusstyrka. Det finns 64GB eMMC ROM och en driv läshastighet på upp till 150MB / s. Minnet kan utökas upp till 128 GB.

Färgerna är guld, vitt och rödgods grå. Det finns två kameror, en 5MP tillbaka kamera och en 2MP kamera om du vill ta en selfie.

Den Chuwi Hi12 känns solid och robust – även vid endast 0,35 inches tjock (0.89cm). Det finns en strömbrytare och en volymkontroll knappen på ovansidan av tabletten.

På den vänstra kanten finns anslutningar (från botten till toppen) för: TF-kort, USB 3.0, Micro USB, USB 2.0, micro HDMI och en 3.5m hörlursuttag, alla tydligt märkta.

Tabletten kommer med en OTG kabel, laddare och USB-kabel i lådan. Det finns en användarmanual broschyr, skriven på kinesiska och engelska.

Tillverkad i Kina

Den engelska på instruktionsbok är dåligt skriven och är svår att förstå. Det måste granskas av en infödd engelsktalande redaktör som kan justera fraser i fungerande engelska.

Den nedre delen av tabletten har två uttag och en magnetisk kontakt som ansluts till ett externt tangentbord (som inte medföljer tabletten men kan köpas separat).

Jag klickade på tangentbordet på plats som direkt omvandlas tabletten i en bärbar dator jag vill nu ta överallt.

Den magnetiska dockning tangentbord har en roterande axel och pekskärmen.

Det håller tabletten säkert och stabilt på plats.

Gångjärnet är starkt magnetiska och kan lätt plocka upp metallföremål placeras bredvid den.

Öppna gångjärnet i dess fulla omfattning höjer den bakre kanten av tabletten från skrivbordet och ger en bra typning vinkel.

När jag använde tabletten och tangentbordet på köksbänken, hittade jag ett litet problem med enheten.

Jag fann att skärmen inte sträcker sig tillräckligt långt tillbaka för mig att enkelt se skärmen när jag stod upp – inte en stor fråga totalt.

Tangentbordet är stabilt byggd, strömlinjeformad med nycklar som gör tillfredsställande klick när jag skriver.

Det håller lätt upp med min snabb att skriva – till skillnad från de keyboards jag använda med min Microsoft Surface enhet.

Tangentbordet väger 1,64 pounds (746g).

Styrplattan är superkänslig – lite alltför lyhörd ibland – och svarar på flick gester som tar tag att vänja sig.

Gångjärnet är solid och robust.

Tabletten passar på styrplattan i endera riktningen – med skärmen antingen är vänd mot tangentbordet som en bärbar dator – eller bort från tangentbordet – som en tablett anteckningsbok.

Är kinesiska produkter helt enkelt imitationer av vad som produceras i Japan och Korea? Eller är det land skapar sin egen unika design och varumärkesidentitet?

Tabletten kom förinstallerad med Windows 10. Förinstallerade första språk var kinesiska, ryska, spanska och engelska (US).

Cortana fungerar bra på engelska (UK) efter språkpaketet har installerats.

Jag får ungefär fyra timmar att spela video och cirka fem timmar när man arbetar på Office-dokument.

Dockning och avdockning tangentbordet är snabb och tabletten reagerar omedelbart efter avdockning.

Tangentbordet fungerar omedelbart tabletten är dockad.

Jag har använt denna tablett som min huvudsakliga PC för över en vecka.

Jag har inte missat min laptop alls, och jag har lyckats göra allt som jag vill göra med hjälp av tabletten och tangentbord tillsammans och var för sig.

Tangentbordet är vad som skiljer denna tablett bortsett från andra. Designad för Hi12, känns det som om det borde vara där. Det finns ingen lag, som det finns på vissa andra Bluetooth-tangentbord. Detta är presterande och lyhörd.

Den Chuwi tablett och tangentbord tillbehör är en fröjd att använda. Köp tangentbordet för att gå med tabletten och du kan enkelt kasta bort din bärbara dator.

Denna enhet kan ersätta din nuvarande dator och ge dig den prestanda du behöver samtidigt på kontoret – eller ute på vägen.

Det är ett bra köp för den väg krigare som behöver prestanda och funktionalitet i en låg kostnad, lätt enhet. Jag älskar det. Min Microsoft Surface kan bo i lådan för nu.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Chuwi Hi12 12 tums Tablet