Chrome för Windows att få batteriprestandaökning

Tillbaka i juni, Microsoft slår ut mot Google genom att publicera testresultat som hävdade att dess Edge webbläsare hade kanten över Chrome när det kom till makten sparande på bärbara system. Google har nu reagerat genom att införa nya förbättringar strömförbrukningen till Windows-versionen av sin webbläsare.

Enligt Google innehåller Chrome 53 frigör många CPU och GPU strömförbrukning förbättringar för videouppspelning, tillsammans med andra “stora” prestanda och ström förbättringar.

Google har ännu inte offentliggjort några testresultat att backa upp dessa påståenden, och jag förväntar mig inte att Chrome har minskat gapet med Edge i ett språng, men det är bra att Google tar itu med dessa frågor.

Tillsammans med förbättringar batteritid, har Google gjort vad man kallar “material Design” ändras till Chrome, i form av tweaking användargränssnittet.

Så här gör uppladdningsbara batterier sista år, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, Här är varför hörlursuttaget kommer att vara nästan utrotad i ett decennium, Nya iPads kommer, hävdar rapporten, men “revolutionära” nya iPads vann t komma fram till 2018

Nu om bara Google skulle förbättra batteritiden på Chrome på Mac.

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, säkerhet, Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet