Business as usual för Ukrainas underleverantörer – men dess IT-arbetare är på resande fot

Även IT-verksamheten i Ukraina inte verkar ha större utsträckning påverkats av den politiska instabiliteten i landet, verkar det att den pågående krisen kan sporra IT-arbetare där för att flytta utomlands.

Hur Ukrainas IT uppdragsgivare håller det business as usual med tanke på landets kris, Ukraina oro inte påverkar oss, säger lokala uppdragsgivare Luxoft, men det är att överföra jobb väster ändå, Polen känns outsourcing värme som Rumänien, Ukraina intensifiera konkurrensen

Polen har alltid varit en populär destination för ukrainare. Enligt Polens arbetsministeriet, mer än 200.000 som kommer att arbeta för att landet varje år genom en särskild sex månaders arbetar visum program, och minst lika många tros komma till Polen olagligt.

Dock verkar den pågående situationen i Ukraina för att ha sporrat ett hopp i antalet ukrainska arbetarna som anställts för att arbeta i Polen. Till exempel, enligt utländska arbetarförening EWL, hittills i år 1500 av dess ukrainska medlemmar har funnit personal positioner i Polen – nästan lika många som under 2013 totalt, då 2000 anställdes i landet.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Offshore outsourcing kan börja förlora sitt överklagande som teknik alltmer automatiserad.

Ökningen är redan märkbara i Polen IT-branschen. “Just nu har vi cirka 30 till 35 arbetare från Ukraina”, säger Radoslaw Szmit, affärsutvecklingschef vid Wroclaw-baserade anpassade programutvecklare SMT Software.

Före krisen verkligen började att värma upp fem till sex månader sedan, hade vi två eller tre. Och vi är definitivt inte det enda IT-företaget ser att detta händer.

Medan Polen är en logisk destination för ukrainska IT-arbetare på grund av likheterna mellan de två ländernas språk, löner dock inte räkna i ekvationen.

Dessa är högutbildade människor som vet hur man positionerar och värderar sig i den polska arbetsmarknaden “, säger Szmit.” De få betalt så mycket som polska specialister.

Klimatet i Ukraina är att ha en tydlig effekt på rekrytering. “Det brukade vara mycket svårt att få folk från Ukraina att komma och arbeta för SMT Software”, säger Szmit. “Men de senaste sju till åtta månader, har denna process blivit enklare än någonsin tidigare.

Folk därifrån säger att de vill arbeta i mer eller mindre stabila förhållanden utan rädsla för att bli inkallad i armén. Vad som händer i östra Ukraina påverkar deras liv och gör dem mer villiga att emigrera. Och du ser det på universitet också, eftersom fler studenter från Ukraina anmäla nu, särskilt i Krakow och Rzeszow.

Som har nämnts tidigare, den ukrainska IT-sektorn som helhet verkar ha undgått att drabbas hårt av händelserna där och inbördeskriget utspelas i östra delen av landet, och det verkar västerländska kunder fastnar med sina leverantörer i landet.

Szmit sade att hans företag, som har cirka 700 anställda, inte har sett någon betydande ökning av antalet västerländska kunder lämnar ukrainska utvecklare till förmån för polska motsvarigheter. “I vår erfarenhet, av alla förfrågningar, är de som är baserade på situationen i Ukraina cirka fem procent”, sade han. “Vi märker det, men jag skulle inte säga att det är viktigt för oss.

Och bland de företag som bestämmer sig för att flytta verksamheten, förändringen är främst inspirerad av praktiska affärsmässiga skäl från tiden före krisen, enligt Szmit, till exempel, eftersom Ukraina är inte en del av Schengenområdet, så ukrainska arbetarna måste få visum för att resa till en kund som ligger i ett Schengenland land~~POS=HEADCOMP. Det kan också bero på “faktorer som enkel resa och stabiliteten i valutan”, sade han.

När Luxoft, en stor multinationell programutvecklare med ryska rötter, förra månaden, meddelade sin avsikt att flytta 500 av sin personal från Ukraina och Ryssland till andra länder, däribland Rumänien, Bulgarien och Polen, var det tänkt flytten var ett resultat av politiska situationen i landet.

Men Luxoft VP Alina Plaia berättade webbplats att övergången är en del av ett system bolaget infört en tid sedan.

Vi har en intern rörlighet som startades flera år sedan “, säger Plaia.” Det gör att vår personal att flytta mellan konton så att de kan bygga upp sina meritförteckningar och arbetsgrupp internt.

För företaget, kan personal som arbetar ombord dela tvärvetenskapliga kunskaper och färdigheter med sina kollegor utomlands. En sådan arbetstagares rörlighet hjälper också Luxoft arbetskraft balans mellan regioner, Plaia sade, eftersom företaget hoppas kunna sprida sin verksamhet mer. “Samtidigt kan vi påskynda hyra i andra regioner liksom, utan att behöva skada befintliga regioner”, sade hon.

Efter ett år av stark tillväxt, BPO sektorn i Western Cape hoppas att turboladdad av nedgången i värdet av den sydafrikanska rand i år.

Tanken är inte att arbetstillfällen går förlorade i ett land och skapade någon annanstans, utan snarare att vissa arbetstagare som tillfälligt kan flytta till ett nytt område om de så önskar. 18-månadersprojekt kommer att omfatta högst sju procent av Luxoft totala antalet anställda, enligt Plaia. “Vi är fortfarande att hyra i Ukraina, eftersom vi anser att situationen så småningom kommer att blåsa över”, sade hon.

Exec bekräftade att vissa kunder har uttryckt oro över situationen i Ukraina, men sade förfrågningar från kunder tenderade att söka information om Luxoft planer för regionen, snarare än oro för möjligheten att fortsätta att göra affärer där.

SMT: s Szmit ser samma trend fram, och tillade att amerikanska företag verkar mer oroad över Ukraina än sina europeiska motsvarigheter.

Under de senaste mässor, hade jag ett antal diskussioner med potentiella kunder från både Europa och USA “, sade han.” Europeiska länder är närmare till Ukraina, och tycks förstå den affärsmässiga och verkar förstå att det är bättre att vänta innan den fattar beslut att dra sig ur landet. De amerikanska företagen verkar mer oroad.

De få företag som han har sett övergång från att använda en ukrainsk leverantör, Szmit sade, var USA-baserade.

Skulle en orolig Ukraina betyder bättre affärer i Polen på grund av en, minskad konkurrens, från sin granne? Inte så, enligt Szmit, som sade att volymen av nya kunder är så liten att en stabilisering i Ukraina skulle vara i SMT intresse.

Om Ukraina gick med i EU, skulle det innebära att vår marknad blir större “, sade han.” Det skulle vara ännu lättare att få folk därifrån för att arbeta för oss. Och glöm inte att det är ganska stor i Ukraina samt. Vi överväger inrättande av ett kontor i Ukraina eller ett annat land i regionen. Det skulle vara mycket lättare när de politiska, ekonomiska och rättsliga förhållanden stabiliseras.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst