Apples FoU lyfts till $ 6B 2014, globala kassa på $ 155B

Apples hade ett hektiskt år, vilket nu som vi närmar sig slutet av det, nu vet vi varför.

I företagets senaste 10-K arkivering med United States Securities and Exchange Commission (SEC), avslöjas Apple att de federala regulatorer numeriska nuggets det skyldig att förse varje år.

Här är vad vi lärt oss

Forskning och utveckling (R & D) sköt upp under året till drygt $ 6 miljarder upp med 35 procent från 2013. Mellan 2012 och 2013, Apple ramped upp sina FoU-insatser med 32 procent, så jämfört med samma period året förändring kan tyckas grand, men det är bara något högre än bolagets tidigare siffror.

I ansökan, sade Apple jämfört med samma period år tillväxt och kostnader var “drivs främst av en ökning av antalet anställda och relaterade kostnader”, inklusive maskiner och utrustning för att stödja sin verksamhet.

Digitala musikförsäljningen var ett hinder för företagets iTunes, programvara och tjänster enhet, upp-och-kommande stjärna Apples bredare online portfolio. Nettoomsättningen ökade med 10 procent under 2014 till $ 18,06 miljarder drivet av app försäljning och ökad tillväxt i iPhone och iPad installera bas;. Men dessa vinster var “delvis motverkades av en nedgång i försäljningen av digital musik.” I tidigare inlägg, sade Apple digitala innehållstjänster har mött “betydande konkurrens från andra företag som främjar sina egna digitala musik och innehålls produkter och tjänster”, inklusive gratis peer-to-peer-musik och videotjänster.

Apples kassa uppgick till $ 155.240.000.000 i slutet av 2014, upp cirka 5 procent från $ 146.700.000.000. Som vanligt håller företaget den stora majoriteten av detta utanför USA, hjälper det att undvika stora mängder amerikanska bolagsskatt. Den använder också denna stora pengar högen för att investera i lokala marknader.

Andra numeriska nuggets från 10-K

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apple hade 92,600 heltids och motsvarande anställda, upp 15 procent från förra året, Investeringar stiga till $ tretton miljarder 2015, en ökning med nästan 20 procent under 2014, med $ 600.000.000 av att en ökad summa att gå mot kitting nya butiker. Resten går på datacenter kostnader och befintliga räkningar,. Apple äger nu eller hyr 19,7 miljoner kvadratfötter kontorsyta, upp något för att rymma de nya företags hyr;. 25 nya butiker förväntas öppna i slutet av 2015, med allra flesta byggs utanför USA

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik