Amazons Apple Watch mördare kommer att vara gratis och sälja dig allt

Igår talade jag lite om varför jag tror att den nuvarande generationen av smartwatches, Apple Watch i synnerhet, är löjligt överprissatta.

För att få priset på dessa saker ner, är vissa hinder kommer att behöva övervinnas. Den viktigaste frågan kommer att skala ut produktionen så att integrationskostnader komponent minimeras, ungefär som det har gjorts med smartphones och surfplattor idag med SoCs (System on a Chip).

Men det finns andra sätt att föra kostnaderna nere, och det skulle vara att använda Smartwatch / sport band enheten som ett sätt att driva produkt, tjänster och generera följd intäkter.

Traditionellt har detta varit känd som “Ge bort rakhyveln men säljer bladen” -metoden.

Apple Watch vill ge en iPhone engagemanget på ett sätt “som är lite mer mänsklig.” Förutsatt att Apple Watch kan även göra det kommer konsumenterna spela tillsammans?

Företaget som har bemästrat denna teknik är Amazon, som har visat sig vara en väldig kraft i hemelektronik med sina Kindle e-läsare och tabletter, och även nyligen sin Fire TV, Fire Stick och deras Echo mediaspelare och intelligent agent, den senare som kommer att sjöfarten i volym till kunder i början av sommaren.

Nu, jag vet vad du tänker. Deras inträde på smartphonemarknaden var en totalt byst.

Det är förvisso sant. Men jag tror Fire Phone design över konstruerad, och bortsett från en 3D-visualisering gimmick att utvecklare hade lite intresse av att utnyttja visade liten skillnad från andra Android produkter på marknaden, dödsstöten för enheten var att den hindrades med ett avtal åtagande på ett enda medium, AT & T.

denna webbplats granskning: En vacker, fet klocka, med komplikationer, Apple sätter ribban högt för smartwatches på första försöket, Hidden port för Apple Watch kan användas för att ladda det, kanske mer, 7 tips och tricks för att få ut mesta möjliga av din nya Apple Watch

Om Amazon skulle producera en Smartwatch, men jag tror att det skulle vara helt annorlunda.

Helst Jag tror att Amazon skulle ta mer av en sport band / minimalistisk inställning än en helt oberoende enhet strategi. Liksom Microsoft Band, skulle det behöva vara plattformsoberoende kompatibel, och skulle behöva för att kunna interbetar med alla iOS eller Android smartphone på marknaden, precis som deras butik och Kindle program gör idag.

Amazon har ett par saker som skulle göra en “Fire Watch” eller “Fire Band” en övertygande produkt. Varav den första är att företaget driver 800 pund gorilla av molntjänster i form av AWS, som kan användas för personuppgifter hälsoanalys som samlats in från klockans sensorer som skulle synkroniseras till molnet via smartphone eller surfplatta av din val med Bluetooth Low Energy (BLE) anslutning.

Men ännu viktigare är vad detta innebär en intäktsgenerering möjlighet för Amazons e-handel företag. Dina personliga analys skulle tyda på brända kalorier och hur många miles du gick, sprang, eller cyklade. Det skulle veta hur många timmar en kväll du har sovit och kan även kontinuerligt övervaka dina kroppstemperatur, syrenivåer och andra nyckeltal, som kan ge dig viktiga meddelanden om din totala vitals.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Det är en perfekt möjlighet för watchface, vid lämplig tidpunkt, för att visa dig protein barer, sportkläder och träningstillbehör och alla typer av andra saker, som du kan köpa direkt med bara en kran med fingret på klockan.

Det är precis vad Amazon själv skulle kunna göra med hälsoanalys. 3: e parts utvecklare kan ansluta till denna analys moln och sälja brandvakt program som kan göra alla möjliga andra saker beroende på vad du var intresserad av.

Förutom kropps sensorer och GPS, kan klockan tänkas vara utrustad med en liten laserdiod eller en lågupplöst kamera tillräckligt bra för att göra UPC skanningar av produkter, så att när du var i en tegel och murbruk butik, kan du göra omedelbara kontroller pris och sedan köpa den billigare på Prime, direkt från klockan.

Eftersom syftet med denna anordning är att i slutändan sälja produkter och tjänster – precis som Kindle, Kindle Fire, Fire TV och Echo gör – priset för en sådan Smartwatch kan ligga långt under konkurrenterna. Amazon kan tänkas erbjuda detta på en brant rabatt befintliga Prime medlemmar, som det gör med Echo.

Eller det skulle kunna sälja klockan med en fri års Prime till nya kunder.

Amazon vet också att människor använder sina enheter utanför – vilket är anledningen till att det är troligt att de skulle erbjuda en pekskärm e-Ink version förutom en färg version, för att täcka den sportiga / batteritid medvetna publiken vid den nedre änden och mer fashionabla typer~~POS=HEADCOMP på den högre änden.

Apple Watch kan mycket väl vara front och center konsumenternas sinnen just nu när man överväger en Smartwatch. Men inte räkna ut vad folk i Kirkland s Skunkworks planerar, för om Amazon är något, det är en marknad disruptor.

Skulle du köpa en Amazon Smartwatch om det var prissatta rätt? Prata tillbaka och låt mig veta.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Apple Watch

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar