Acer lagra fel låta en hacker att stjäla ett år till ett värde av kreditkort

Acer har i tysthet informerat Kalifornien justitieminister att dess onlinebutik attackerades av hackare.

I ett brev daterat onsdag, den taiwanesiska teknik jätte medgav att en obehörig utanför partiet hade tagit ett år till ett värde av hela kreditkortsuppgifter, namn och adresser mellan mitten av maj 2015 och slutet av april i år.

Firman sade den har inte funnit några bevis ännu att lösenord eller inloggningar påverkades, men inte helt och hållet utesluta det.

En Acer talesman sade bolaget har anmält alla 34.500 kunder vars uppgifter togs – som alla är baserade i USA, Kanada och Puerto Rico.

Det är inte tänkt att vara relaterad till en senaste tidens “mega brott”, som ingår MySpace, Linkedin, och Tumblr, som alla lidit i händerna på historiska hack, läckande miljontals konton.

Tidigare i veckan, kanadensiska mediejätten VerticalScope erkände det över 1100 av sina forum hade blivit hackad, läckande nära 45 miljoner användare information, inklusive e-postadresser och lösenord.

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

MySpace hacka sätter ytterligare 427 miljoner lösenord till försäljning, En hackare hävdar att sälja miljontals Twitter-konton, nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, ett av de största hacka hände förra året, men ingen märkte; tumblr beskriver e-säkerhetsöverträdelse, 171 miljoner VK.com konton stulna av hackare, Hacker lägger 51 miljoner fildelningskonton till salu på mörk bana; Wendy medger kreditkort hacka är mycket värre än första tanke, Flashback Forum hacka exponerar 2 miljoner användare, Oracle undersöker dataintrång på Micros point-of-sale division, EPIC: s forum hackat igen, med tusentals inloggningar stulna, miljontals av Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter mot spelsajt, hackare stal 43 miljoner Last.fm kontouppgifter i 2012 strid

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Detta år i hacka