10 sätt att sträcka ut den budget

Som skuggan av den ekonomiska osäkerheten vilar över Asien-Stillahavsområdet, kan företagen frestas att frysa eller till och med sänka IT budgetar, men marknadsbedömare notera att detta kan minimeras med förebyggande åtgärder.

Enligt Lionel Lim, Asia-Pacific ordförande för CA Technologies, utsikterna för regionen var fortfarande oklart. Han påpekade Asien-Stillahavsområdet är hem för många starka hemmamarknader, och inte nödvändigtvis är beroende av utländska kunder. Detta innebar att budgeten väl skulle kunna justeras uppåt eller nedåt senare under året som trender blev tydligare, påpekade han i ett e-postmeddelande.

Men om saker tar en vändning till det värsta, Sam Wong, rådgivande partner på Ernst & Young, rekommenderas att företagen se över sina rutiner så tidigt som möjligt för att hjälpa sig själva rida ut framtida stormar.

John Brand, vice vd och chefsanalytiker av CIO grupp på Forrester Research, betonade också en aktiv hållning vid hantering och maximera IT budgetar. Han sade att organisationer måste först bestämma vad de kommer att behöva i framtiden för att avgöra var de rimligen kan minska kostnaderna nu.

“Organisationer måste ständigt placerar sig i den bästa positionen för att minska kostnaderna, och inte vänta tills marknaden nedgångar uppstår. Kapkostnader bör aldrig vara en reaktiv position”, han markerade.

Här är de 10 bästa sätten Asien-Stillahavsområdet företag kan sträcka sin IT-budget dollar för att öka deras effektivitet och smidighet.

1. Arbeta ut med leverantörer, enligt Brand, de flesta organisationer är tveksamma till att direkt närma sina leverantörer och be om en bättre affär. “Det gamla ordspråket,” du får inte vad du inte ber om “, är särskilt sant här. Han tillade att organisationer ser ofta centralisering eller konsolidering som ett universalmedel för att sänka kostnaderna, men har några så kallade strategiska partner kan faktiskt införa högre kostnader med några mätbara fördelar.

Därför bör organisationer ständigt omvärdera marknaden och söka alternativa leverantörer som kan leverera liknande tjänster till lägre priser. Även om de inte kan väljas, med information om potentiella alternativ kan hjälpa till med avtalsförhandlingar i konkurrenssituationer, sade Brand.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

2. Få bästa av rasen, Lim sade att företag bör sträva efter att samla det bästa av rasen genom att leta efter teknologi eller leverantörer som kan samla de mest effektiva och tillgängliga resurser från olika IT-miljöer. Befintliga system kan ha överlappningar i funktionalitet, tjänsteleveranser och andra uppsägningar som kan elimineras genom denna övning, påpekade han.

Den extra bonus är att denna förändring ger nöjda användare kan lätt åtgärdas, produktiviteten förbättras, och underhållskostnader potentiellt minskas också, sade han.

3. Flytta till mobil, BYO, Remote eller mobilt arbete och bring-din-egen enhet initiativ kan bidra till att minska investeringarna i tillgångar som ägs av organisationen, vilket gör en betydande inverkan på den nedersta raden, märke noterade “Hela poängen är att. ta bort så många företag IT-tillgångar från balansräkningen som möjligt. det kan också minska belastningen och kostnaden för att tillhandahålla tillhörande support.

4. Commit till och tvär tåg IT-personal, Wong sade att uppgradera kompetensen hos IT-personal gör dem mer effektiva och lätt omfördelas.

Brand konstaterade att det inte var ovanligt att utbildningsprogram var de första kostnaderna skäras i alla organisationer, även om detta kan vara “helt självförgörande”. Med lägre utbildad personal, är en organisation oundvikligen att sätta sin långsiktiga framtid i riskzonen, varnade han. I stället för att återinvestera i utbildningsprogram, kan företag lägga ut en tydlig färdplan för kompetens som krävs av personal, vilket kan bidra till att motivera dem att hitta och finansiera sin egen utbildning, konstaterade han.

Brand tillade att företag kan flytta IT-personal till mer affärsinriktade roller. Som IT: s roll utvecklas, och företagen börjar göra fler teknikrelaterade beslut själva, kan vissa IT roller inordnas eller omfördelas tillbaka till högre värde affärsuppgifter, förklarade han. “[Det] inte alltid klippa totala kostnaderna affärs, men det försvinner den styrka från balansräkningen och hjälper få mer värde från vad du betalar för”, sade han.

5. Var plattforms agnostiker, Lim sade: “Med tanke på att det är inte många, om ens någon, datacenter med homogena plattformar, är det klokt att söka efter teknik som möjliggör flexibilitet och produktivitet.” Detta gör det möjligt för företag att flytta resurser mellan plattformar lätt att uppnå större innovation och tillväxt, snarare än hålla siled och kört med underhåll och drift, konstaterade han.

6. Simulera innan du spenderar, Lim rådde: “Innan du begär-för-förslag (RFP) och begäran-för-citat (RFQ), göra en simulering [och frågar] vad exakt är du lösa och / eller erbjudande?” Från början, måste företaget tänka optimera konstruktionen och effektiv distribution av applikationer och tjänster. Detta kan göras genom modellering eller simulering vad deras prestanda, integrationer, säkerhet, kapacitetsbehov och kostnader innan någon faktisk investering görs, sade han.

Ett företag kommer då att kunna identifiera styrkor och svagheter i de föreslagna applikationer och tjänster utan att behöva behöva utveckla mjukvara som ska testas och raffineras innan de går live, tillade han.

7. Spring ren, och komma ren, Företagen måste se hur de fördela sin IT-budget mellan inköp av nya teknologier och underhålla befintliga, sade Lim. “Under årens lopp, kan du ha massor av äldre hårdvara och mjukvara bara tar upp utrymme eller tuffar. Ta en bra, hård titt på vad du har. Mycket ofta, kanske du inte behöver köpa mer, men hantera den befintliga infrastrukturen bättre . Betala bara för det du behöver.

Wong förespråkade samma sätt som företag noggrant utvärdera deras IT-upphandling. Detta skulle innebära att jämföra fasta och rörliga kostnader. “Har företaget verkligen behöver sin egna datacenter? Detta kommer att kräva ett beslut om att köpa eller hyra, och i källkod eller lägga ut,” honom noterade.

8. Tänk på öppen källkod alternativ, Företag kan också tänka på att använda öppen källkod alternativ för att täcka kostnaderna, men verkligheten är att vissa produkter med öppen källkod kommer att passa vissa företag mer än andra, sade Brand. “Inte alla organisationer kommer att skörda frukterna och kostnadsbesparingar från öppen källkod, men de bör alltid överväga det.

9. Skär ner på låg prioriterade projekt, enligt Brand, är detta inte helt kostnadsreduktions men kostnadseffektivitet. Organisationer kan ha en lång lista med strategiska och taktiska projekt, varav många är omprioritering under hela året, ökade kostnader och införa betydande affärs förseningar. Han föreslog att genom att fokusera på endast de viktigaste affärsmässiga krav och projekt – och hålla sig till dem – kostnader kan undvikas eller åtminstone minimeras.

10. Försök moln, Wong föreslog att företag över sin hårdvara mix och konfiguration under sin nästa teknik uppdateringscykel, och överväga att utnyttja på virtualisering och cloud computing.

Lim överens, notera att infrastruktur-as-a-service (IaaS) molntjänster kan vara ett sätt att få mer lagringsutrymme eller datorkraft relativt billigt. Dessutom kan software-as-a-service (SaaS) molntjänster säkerställa ett företag använder de senaste versionerna av program.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer