Påstådda iPad mini modeller, prissättnings läckor på nätet

Ett läckt inventeringssystem skärmdump har påstås läckt prissättningssystemet bakom Apples kommande 7-tums tablett, döpt till iPad mini.

Basen priset på iPad mini (8 GB lagring, Wi-Fi) är satt till € 249, eller $ 320 vid den aktuella valutakursen, enligt tysk sida MobileGeeks (via GigaOm). Läckt skärmdump är enligt uppgift från en allmänt använd inventeringssystem i Europa och Asien som används av mobila företag och mobilnät.

Här är prissättningssystem som det rapporteras

(Det är värt att notera att Apple tenderar att synkronisera priser över kontinenter, även om de inte nödvändigtvis översätta till valuta utbyte nivå Det är nästan självklart. Tills Apple meddelar enheten, knuten till 23 oktober enligt många rapporter prissättning på denna punkt kan inte vara korrekt.)

IPad mini, som inte kan vara dess slutgiltiga namnet har varit på toppen av tekniken världens tunga månader som Amazon, Google och Samsung fortsätter att dominera nästan-nisch del av 7-tums tabletten marknaden. Apple har ännu inte kapitalisera på denna lukrativa marknad, baserad på försäljningssiffror från företagens kvartalsresultatrapporter.

Det finns några saker att tänka på med iPad mini. Nämligen

Adrian Kingsley-Hughes, kan Apple bygga en iPad Mini som inte skulle kannibalisera iPad försäljning?

Påstådda iPad Mini bilder läcka via Twitter

Hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag, Apple, Bye, bye ruttna apps: Apple syftar till att städa upp app Store

Cellular gåta: The Guardian () sade att iPad mini inte kommer att omfatta mobil uppkoppling, med hänvisning till icke namngivna källor inom industrin. De läckta prissättning siffror tyder på att Apple har en cellulär version av iPad mini redo att rulla ut. Men mobila enheter kostar mer än trådlösa nätverksenheter. Det kokar ner till vinstmarginal siffror.

Om enheten kommer utan 3G eller 4G LTE-anslutning, Apple undviker också huvudvärk över sälja den förväntade enheten utan att ställas inför besväret att bygga olika LTE hårdvarumodeller för kraven för varje mobilnätet.

Som sagt, den läckta prissättning tyder på att åtminstone några mobil uppkoppling kan vara på väg. Apple kan undvika 4G LTE huvudvärk genom att helt enkelt inkludera 3G-uppkoppling. Hur detta kan jämföras med produktionskostnaderna för bland annat 4G LTE-anslutning är fortfarande oklart.

Prissättning: Prissättningen lämnar lite att önska mellan 7-tums iPad mini och 4-tums iPod touch – två enheter som är för alla avseenden samma enhet – (om iPad mini omfattar mobil uppkoppling, inkluderar iPhone i iPod touch mix) – eftersom priserna inte tyder på en stabil medelväg mellan de mindre och större tablett-esque enheter.

IPad 3 prissättning börjar på $ 499 medan iPad 2 startar på $ 399. webbplatsens Adrian Kingsley-Hughes föreslår den perfekta priset skulle, komma in på under $ 299 att förbli konkurrenskraftiga, med sina större 9,7-tums motsvarigheter. Den nya 4-tums iPod touch börjar på $ 299 vilket inte är långt ifrån borta från det uppskattade $ 320 prislapp på basen versionen av iPad mini.

Apples vinstmarginaler är vanligtvis hög. . Nya Apple mot Samsung stämningsansökan visar iPhone ensam, en vinstmarginal på mellan en fjärdedel och en tredjedel. Det är troligt Apple kommer att balansera två viktiga faktorer – konkurrerande 7-tums tabletter, medan förneka en prisskillnad mellan den 4-tums iPod touch och 9,7-tums iPad – men exakt hur det ska hantera detta är ingen som vet.

Antingen Apple, kommer att “göra en Amazon” och sälja iPad mini med förlust, eller till en bråkdel av vinstmarginalen för iPod touch och iPad, eller kommer det att stöta priset på iPad mini och behålla en blygsam vinstmarginal medan hålla prissättningen balansen tvärs över sitt utbud av iOS-drivna enheter.

Enterprise value: En mindre iPad kommer att skaka upp 7-tums tabletten marknaden för säker. Amazons Android-Kindle är en tunn klient för att konsumera företagets molntjänster. Samsung är ett hårdvaruföretag rakt igenom och lämnar Google Android mobila operativsystem maker, till molntjänster med Google Play. Apple är i nästan samma position: det är en del maskinvara maker, delvis moln leverantör. För företagsmarknaden, men molnet och program spelar ingen roll. Företagen har sina egna moln, egna lästs in på sidan appar och sin egen infrastruktur.

Om Apple naglar pris punkt eller mindre $ 399, det kommer att bli en kortsiktig fix för Apple, förklarar webbplatsens Larry Dignan. Alla ögon kommer att vara på Microsofts Surface – den sanna “business” tablett – som ännu inte göra en prissättning utseende. Om Apple kan spika ner priset till en sub- $ 399 siffra och, ta på Microsoft på sin relativt nytt spel, det kan blåsa Amazons Kindle på $ 199 upp ur vattnet.

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

Läs mer