Påstådda hacker: US försvarssajter dåligt säkrat

Gary McKinnon, som anklagas för dataintrång och orsaka skador på federal försvarssystem, sade också att hans handlingar, långt ifrån avsikt att orsaka skada, började som en oskyldig försök att bevisa att det amerikanska försvarsdepartementet känner till förekomsten av utomjordingar. Senare han drevs av misstankar om federala strategier och åtgärder i kölvattnet av 11 september 2001, terrorattacker.

I en intervju med webbplatsen Storbritannien, McKinnon, som är ute mot borgen i väntan på en utlämningshearing senare i juli, sade att han var “rädd” för att hitta amerikanska försvarssystem var öppna för “människor från hela världen.

Han hävdar att i ett system fann han att den lokala administratörslösenordet var tomt. De som ansvarar för systemet, McKinnon sade, hade använt “bildbaserade installationsteknik där de flesta av maskinerna har samma BIOS samma hårddisk, samma hårdvarukonfiguration” bara tillämpas på olika system.

Så du behöver inte ens att bli domänadministratören “, sade han.” Det är 5000 maskiner alla med ett tomt administratörslösenord på systemnivå.

McKinnon sade att det inte fanns någon ont uppsåt i vad han gjorde. “De kan säga att min installera ett fjärrstyrningsprogram öppnat dem”, sade han, “men det gjorde inte. Tillgången var redan där. Jag har inte ens att knäcka lösenord.

McKinnon vänder mot avgifter åsido “bedrägeri och tillhörande verksamhet i samband med datorer” och täcker USA armén, marinen, flygvapnet och NASA. Några av de allvarligaste anklagelserna är att han “uppsåtligen skada utan tillstånd genom att försämra integriteten och tillgängligheten av data, program system och information”, som möjligen kosta myndigheterna $ 35.000.

Om utlämnas och fälls kan McKinnon dömas till upp till 70 års fängelse.

McKinnon står nu inför en lång kamp för att hålla sig borta från de amerikanska domstolarna, men han säger att han börjar få mycket stöd.

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

För ett par dagar (efter utlämningen försök tillkännagavs i juni), var det mycket mörkt. Men jag känner ganska upp nu “, sade han.” Vi har talat med Boris Johnson (en konservativ parlamentsledamot), som leder en tidig dag rörelse mot 2003 utlämningslagen tillsammans med (NatWest tre) .. .så tillsammans försöker vi att få en rättslig prövning går och att ändra lagen.

NatWest Tre är en grupp av tidigare anställda vid den brittiska-baserade NatWest Bank som kämpar utlämning till Förenta staterna om avgifter i samband med Enron finansiella skandalen.

Medan andra kämpar på McKinnon räkning, är han kvar att göra vad han kan hemma – utan användning av Internet, eftersom detta skulle strida mot hans borgen förhållanden.

Han undersöktes först under brittiska Computer Missbruk Act 2002 och släpptes utan att åtalas. McKinnon har hävdat att han har gjort något fel med datorer sedan. Han hävdar att de amerikanska avgifterna hänför sig till verksamhet som han bedriver innan han undersöktes av det brittiska myndigheterna.

Klicka här för att läsa hela intervjun med uppgift McKinnon sade att han fann UFO bevis och antigravitationsteknik.

Colin Baker på webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m