Google: 10 procent av platserna är farliga

Sökandet jätte utförs i fördjupad forskning på 4,5 miljoner webbplatser och fann att ungefär en av 10 webbsidor framgångsrikt kunde “drive-by download” en trojansk häst virus på en besökares dator. Sådan skadlig programvara kan potentiellt hackare att komma åt känsliga data som lagras på datorn eller dess nätverk, eller att installera oseriösa ansökningar.

Googles rapport (PDF: The Ghost i webbläsaren: Analys av webbaserade malware), som publicerades förra veckan, sade stiga i webbaserade skadliga program har med hjälp av den ökande roll som Internet spelar i vardagen, tillsammans med lätta att sätta upp webbplatser.

Graham Cluley, senior teknikkonsult på Sophos, säger Google att markera en försämrad utveckling och “ett stort problem” för företag och enskilda Webbläsare.

I genomsnitt 8000 nya webbadresser som innehåller skadlig programvara framkom varje vecka under april, säger Cluley, tillade att tanken att sådana program ligger endast i de mörkare hörn av Internet är mycket föråldrad. Sjuttio procent av webbsidor hosting rogue mjukvaran finns på legitima webbplatser riktade av hackare, enligt Sophos.

För att placera skadlig programvara på webbplatser, hackare manipulera webbserver säkerhet, användarvänlighet postat innehåll, reklam och tredjeparts widgets, sade Cluley. “De används för att sprida skadlig kod via e-postbilagor. Vad de gör nu är spam ut webbadresser.”

Cluley varnade företag att de “inte kan skydda användarna genom att begränsa vilka webbplatser de går till. Du måste börja skydda din webbåtkomst samt din e-post-gateway.”

Tim Ferguson av Silicon.com rapporterade från London.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund