Foursquare höjer $ 41.000.000

Foursquare har höjt ytterligare $ 41.000.000 och planerar att använda pengarna till att bygga fler funktioner.

I ett blogginlägg på torsdag, sade Foursquare grundare och VD Dennis Crowley bolaget har kunnat höja den nya finansieringen från Silver Lake Waterman liksom dess befintliga investerare, Andreessen Horowitz, O’Reilly Alphatech Ventures, Spark Capital, och Union Square Ventures.

Crowley skrev att nya medel kommer att användas för att bygga fler verktyg för att hjälpa företag att ansluta med kunder, förbättra sökningen, och bygga en “plats skikt för internet” som gör det möjligt för andra företag att använda platsen i sina appar.

Foursquare tillkännagivande kommer en dag efter det firar 3,5 miljard check-in, varav 500 miljoner gjordes under första kvartalet 2013. Den har 1,3 miljoner företag som deltar, och en användarbas på 33 miljoner.

Nu i sin sjätte större revidering av sin programkoden, företaget flyttar för att producera personliga rekommendationer baserade på var användaren är och var de finns kvar checkas in.

Det är inte första gången som Foursquare har fått en stor finansieringsrunda. I juni 2011 höjde $ 50 miljoner dollar i riskkapital, värdera bolaget på $ 600 miljoner, men en brist på klarhet i hur Foursquare skulle samla in pengar kvar många frågar hur det kan vara lönsamt.

Det har inte hindrat andra från att spekulera över en eventuell exit i form av en buyout av, Apple, eller Facebook, men Foursquare plan verkar vara fortsatt fokus på, småföretagare.

Ändringarna i sin integritetspolicy tippa lönsam användning av uppgifter mot företagen, men möjligen till en kostnad för användarna. När man jämför Foursquare mot andra sociala medier och webb jättar, Electronic Frontier Foundation (EFF) 2012 Vem har ryggen? Rapporten gav Foursquare den lägsta möjliga betyg.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera