Forrester undersökning: Dell, HP och Lenovo styra PC-marknaden

I en ny och detaljerad Forrester rapport (775 $) 565 PC beslutsfattare på nordamerikanska och europeiska företag var tillfrågade om sina PC och laptop köpvanor. Dell har ett betydande försprång som preferred supplier till företag, med HP och Lenovo avrundning ut toppskiktet (tillfällighet, var rapporten skickades till mig av Michael@Dell.com).

Med tanke på bristen på betydande produktdifferentiering bland leverantörer, Dell tagit poäng på sin prissättning och stöd till företag. Lenovo pekades ut för produktkvalitet och styrkan i sin affärsrelation med kunder.

Dessutom undersökningen visade att 90 procent av företagen att standardisera på en konfiguration stationär och bärbar dator från en enda leverantör, och att Dell, HP och Lenovo kommer att vara huvudleverantörer till åtminstone 82 procent av företagen.

Skrivbordsvirtualisering är oftast begränsad till specifika användningsfall, som call center. Bärbara inköp växer som andel av den totala slutanvändardatorenheter. Förhållandet mellan stationära till bärbara datorer har gått från 75/25 två år sedan till 70/30 i dag, drivet av affärsnyttan av att mobilisera anställda.

Rapporten nämner några av de problem kunder har med maskinvaruleverantörer, inklusive brist på kommunikation och roterande kontoombud.

I rapporten föreslås också att en stor PC uppdateringscykeln kommer att inledas i mitten av 2008, drivet av mer prisvärda system, med 2 GB minne som standard, som kan köras skickligt Vista och Office.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus