foo (sushi) bar: En techie startar ett litet företag

I dessa upphettat dagar tech, är en entreprenör porträtteras som en sen 20-någonting, hoodie stark, SXSW-delta idé man på en väg att förändra världen genom en iOS-app.

Jag har inte uppfunnit ett socialt nätverk, jag har ännu inte skapa ett moln ansökan, och jag har ingen aning om hur man gör färgstarka filter som omvandlar fula bilder till konst.

Men jag starta en restaurang.

Under 2009, med en blandning av naivitet och entusiasm, öppnade jag en japansk restaurang som heter Standing Sushi Bar i brutalt konkurrensutsatt Singapore F & B landskap. Två och ett halvt år senare, finns det två butiker i Singapore, en i Indonesien, och några fler grenar och länder på vägen.

Small Talk “syftar till att kasta öppna dörrarna till min restaurang och prata om hur teknologiindustrin påverkar småföretag, som fortfarande är den viktigaste motorn för tillväxt för varje land.

Så, hur hamnade jag här?

För trettio år sedan spelade jag Combat på Atari 2600, och min passion för teknik föddes (eller kanske det var helt enkelt en kärlek till goofing). Två år senare min pappa tog hem en IBM XT och jag började skriva program i BASIC. Jag kom in i BBS scen (någon som minns ATDT kommandon? Färg 64?) Och kittlade rosa när jag fick min första Prodigy e-postadress.

På att ange universitet Jag flirtade med turismvetenskap och gästfrihet. Jag gick till en praktikplats rättvis och pratade med en representant hotel group. Han sade till mig, “Turismvetenskap? Vad är det? Du bör studera något användbart. Som redovisningen.” Fyra år senare beväpnad med en Masters i informationssystem, flyttade jag till Seattle, Washington och började arbeta för Microsoft på Excel produktutveckling team. År 2003 överfördes jag till Singapore för att vara en del av den snabbt växande Asia Pacific högkvarter och tog en roll i utvecklar evangelisation. Några år senare gick jag vårt samhälle och online-supportorganisation, leder våra tekniska ansträngningar samhällsengagemang.

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

Mot slutet av 2008, med den globala finanskrisen hotande, meddelade Microsoft uppsägningar. Medan jag hade fortfarande mitt jobb jag trodde det skulle vara bra att ha en “Plan B.” Kanske jag borde ha provat en av mina många app idéer, men i stället jag gick tegel och murbruk väg. Restaurang!

912.5 sömnlösa nätter senare Standing Sushi Bar verkar ha hittat sin fot. Det är dags att göra ett val, hantera företagets karriär samtidigt kör restaurangen eller gå full gas med den senare? Jag gick med en som tillåter mig att äga min tid – mitt företag.

Det har inte varit en lycklig glänsande bout roligt. Rörelse verksamheten har varit mer som att springa ett maraton med ett ben kramp.

Här är vad jag inte visste om att köra en restaurang: Allt.

Här är vad jag vet: Teknik

Så det är vad jag kommer att tala om.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment