Facebook IPO: Riskfaktorer och dependance

Jag har tittat på Facebooks IPO ansökan, och jag har märkt att dess riskfaktorer kan grupperas i områden med potentiella oro för investerare. Igår talade jag om riskfaktorer och tillväxt. I det här inlägget, jag fokuserar på beroendet.

Från de första riskerna arkivering 35, har jag listat några av de sektioner som har liknande teman

2. Vi skapar en betydande majoritet av våra intäkter från reklam. Förlusten av annonsörer eller minskning av utgifterna av annonsörer med Facebook, allvarligt kan skada vår verksamhet.

7. Åtgärder från regeringar för att begränsa tillgången till Facebook i deras länder skulle avsevärt skada vår verksamhet och finansiella resultat.

15. Under 2011 och första kvartalet 2012, räknar vi med att upp till 19 procent och 15 procent av vår omsättning, respektive, härleddes från betalningar bearbetning avgifter från Zynga, direktreklam från Zynga, och intäkter från tredje part för annonser på sidorna som genereras av Zynga appar. Om Zynga inte behålla sin nivå av engagemang med våra användare eller om vi inte lyckas behålla vår relation med Zynga, kan våra finansiella resultat skadas.

22. Vår VD har kontroll över nyckel beslutsfattande som ett resultat av hans kontroll över en majoritet av vår omröstning lager.

26. Vår verksamhet är beroende av vår förmåga att upprätthålla och skala vår tekniska infrastruktur, och någon betydande störningar i vår tjänst kan skada vårt rykte, resulterar i en potentiell förlust av användare och engagemang, och negativt påverka vårt finansiella resultat.

31. Förlusten av en eller flera av våra nyckelpersoner, eller vårt misslyckande att attrahera och behålla andra högt kvalificerad personal i framtiden, kan skada vår verksamhet.

Facebook IPO: Riskfaktorer och tillväxt, Facebook IPO: Riskfaktorer och lag, Facebooks IPO: De sociala konsekvenserna affärs, Facebook för att öka IPO med 25% (rykte), kommer Facebook att vinna e-handel ras efter IPO, rita något snabbt? avtar i popularitet efter Zynga förvärv

Facebook är beroende av reklam för sin inkomst. Mark Zuckerberg har alltid sagt att Facebook skulle alltid vara gratis. Men med reklam föra in 85 procent av sina årliga intäkter under 2011 Facebook är ännu mer beroende på reklam än CBS enligt Peter Lauria av Thomson Reuters.

Facebook är beroende av regeringarna håller öppet för användare tillgång. Under den arabiska våren 2011, Libyen blockerat åtkomsten till Facebook och andra webbplatser för att förhindra aktivister kräver politiska reformer i landet.

Facebook har också blockeras i både Tunisien och Egypten där det krediterades för att hjälpa organisera regimens sinande protester i de båda länderna. I Egypten tillgång till hela Internet stängdes för en tid.

Facebook är beroende av Zynga. Zynga fortsatt framgång bidrar till framgången för Facebook. Facebook tar Zynga 30 procent att lösa varje Facebook Credit köpt under spel.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Med Zynga står för cirka 12 procent av Facebooks intäkter det är ingen överraskning att Facebook är angelägen om att bibehålla en god relation med Zynga. Facebook lämnat in en ändring av SEC arkivering uppgifter om villkoren i avtalet med Zynga, exklusivitet till Facebook och hur mycket tillväxt förväntas.

Mark Zuckerberg kommer fortfarande styra Facebook. Han innehar en majoritet av det befintliga beståndet. Han innehar för närvarande 56,9 procent av beståndet före IPO. Hans totala lön paket var $ 1.490.000, men efter 1 januari, 2013 hans lön kommer att falla till en dollar per år.

Facebook används för att själv stolthet på det faktum att infrastrukturen aldrig gick ner och att Facebook skulle alltid vara tillgängliga för sina användare. Men Facebook har nyligen ändrat sin Data Access policy som säger att det inte längre kommer att garantera tillgänglighet. Denna ändring kan bero på dess Europaomfattande avbrott i mars.

Med över 3200 anställda, är värdet av humankapital hög på Facebook. Att förlora nyckelpersoner till en annan Silicon Valley företag kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Facebook belönar sina bästa människor väl. Sheryl Sandberg, COO på Facebook tjänade en lön på $ 30.900.000 under 2011 och CFO, David Ebersman tjänade $ 18.650.000.

Denna oro är varken mer eller mindre än den oro som andra stora företag har. Google beror på reklam för sina intäkter liksom många andra företag. Företag värderar sina nyckelpersoner på ledande nivåer i organisationen – oavsett organisationen råkar vara.

Organisationer förändras, ibland till det bättre, ibland inte. Människor är en värdefull tillgång för ett företag – men inte längre dess största tillgång. Bill Gates steg tillbaka från Microsoft, inte längre har Apple Steve Jobs. Om Mark Zuckerberg lämnade Facebook, då Facebook kommer att fortsätta att fungera.

Det skulle vara en annan Facebook, men det skulle ändå fortsätta att utvecklas.

 innehåll

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport