Datacenter driva Unisys NZ tillväxt

Datacenter investering lönar sig för Unisys Nya Zeeland, som omsatte NZ $ 104.100.000 för året som slutade 31 december 2013 upp från NZ $ 85.700.000.

Det är i skarp kontrast med resultat som registrerats av Unisys globalt, vilket bokföring sin värsta kvartalsvisa siffror någonsin samtidigt som man försöker lyfta prestanda med nya produkter såsom dess Stealth säkerhetsprogram och, framåt, tyg arkitektur.

Den globala försäljningen minskade 6 procent i både första och andra kvartalet i år, jämfört med samma kvartal 2013.

Nya Zeeland landschef Steve Griffin var inte beredd att kommentera de globala siffror, men sade den lokala tillväxten från både nya kunder och vissa betydande äldre förnyelse och projektarbete.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Applikationsutveckling arbete är också stark, sade han.

I november förra året, Unisys inked en ny, åtta år, NZ $ 130.000.000 kontrakt med Inland Revenue Department att leverera stortjänster. Unisys har varit ett långvarigt teknologipartner på avdelningen.

Företaget lyckades också utnyttja en liknande 20-åriga relationen med Nya Zeelands Transportstyrelsen för att leverera ett transformationsprogram för att öka byråns flexibilitet och minska kostnaderna för sin IT-infrastruktur. Detta projekt ingår migrationen av mer än 1,7 miljarder förar- och fordonsposter.

Griffin sade att han inte kunde bagatellisera betydelsen av IRD affären, men tillväxten kommer i andra områden, liksom från både företag och offentliga kunder.

Den typ av Unisys verksamheten i Nya Zeeland är också ganska unikt, sade han, med datacenters i hjärtat av det, vilket ger en stark livränta bas att bygga på. Det är också lättare att visa Unisys ‘bredare kapacitet till sina datacenter kunder.

Nya kunder företag inkluderar Toyota och medieföretaget APN, som båda utnyttjar Unisys NZ datacenter tillsammans indirekta kunder som Genesis Energy.

Sådan “vit märkning” av sina datacentertjänster kommer sannolikt att öka i framtiden, sade Griffin.

2012 såg också en stor vinst när Unisys NZ väckt Vodafone på som kund.

Griffin sade Unisys är nu tjänar sitt första trans-Tasman klient med software-as-a-service (SaaS) efterlevnadssystem av dess Nya Zeeland datacenter. Unisys NZ vill fortsätta att bygga denna verksamhet, särskilt som Griffin tror hybridlösningar är den nuvarande sweet spot i molnet marknaden.

“Det kommer att bli en uppgift för CIO att hantera att hybrid företag”, sade han.

Griffin sade Unisys NZ hade investerat i sina datacenter under en lång tid, och de är nu en mycket mogen erbjudande. Men han vill bygga vidare på deras kapacitet, bland annat planerar en affärs återhämtning kapacitet i Unisys Kapiti datacenter, som har tillräckligt med utrymme för att rymma en.

Det skulle inte vara en stor intäktsgenerator “, säger Griffin.” Det är inte avsikten. Det är en förlängning av “datacenter som en tjänst”.

Det kan vara något “old school”, men i min mening är det ett annat värde add.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst