Cisco rapport belyser största företag, IT-utmaningar av stora datamängder

Ciscos globala teknologirapporter fokuserar oftast på de mest Buzzworthy (om inte diskuterats till döds) ämnen i affärsteknik.

Tidigare omfattar mobila och, sociala medier trender, bland yngre yrkesverksamma, vässar Ciscos senaste studie på IT-chefer och vad de ser som de största möjligheterna och utmaningar som stora uppgifter.

Till att börja med, ser det ut som IT-personal på de flesta stora företag över hela världen har åtminstone accepterade big data som mer än bara en flashig trend.

Forskare sade ungefär två tredjedelar av IT-chefer överens om att stora data kommer att vara en prioritet i år och under åtminstone de närmaste fem åren.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Men de stora vägspärrar är uppenbara: säkerhet och riskhantering.

Ungefär en av fyra respondenter pekade på stora datamängder, antalet sätt att få tillgång till data och budgetbegränsningar som de främsta anledningarna till varför säkra stora uppgifter projekt är ett besvär.

Dessa budgetar bara kommer att öka, med tanke på eventuella ändringar och investeringar i stora uppgifter projekt sannolikt kommer att involvera IT personalförändringar och uppgraderingar av infrastruktur, särskilt kring molnet.

Så, vad händer nu? Tja, skulle en genomtänkt affärsmodell vara en bra start.

Mer än en tredjedel (38 procent) av de tillfrågade medgav att medan de har stora datalösningar redan utplacerade, behöver de fortfarande “en strategisk plan för att ta tillvara” om allt detta ej registrerade data som kommer in.

En intressant möjlighet markeras i Ciscos rapport är intresset kring maskin-till-maskin-kommunikation (M2M) kommunikation i fabriksautomation, som Cisco föreslog skulle “vara extremt värdefull för att optimera en produktionsprocess.”

; Cisco: Mobilt Internet datatrafik att växa 13 gånger 2017

Detta går hand i hand med den ökade spridningen av nätverksanslutna smarta enheter som levererar data från digitala sensorer, smarta mätare och video.

Hittills Cisco fann att smarta enhet antagande är fortfarande i sin linda med tanke på endast en tredjedel av de tillfrågade över hela världen svarade att de har planer på att använda dessa datakällor.

Som referens har den undersökning som oberoende marknadsundersökningsföretaget Insight i juli och augusti 2012 över de följande 18 länder: USA, Kanada, Mexiko, Brasilien, Argentina, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Ryssland, Polen , Turkiet, Sydafrika, Indien, Kina, Japan, Sydkorea och Australien. Det fanns 100 respondenter i respektive land.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering