AVer VC520: Enterprise-klass videokonferenser för småföretag Review

Stort rum videokonferenser traditionellt har varit ett verktyg som har begränsats till företag på grund av behovet av kompatibla stödjande infrastruktur vid varje konferensrum endpoint, ofta kräver en enda leverantör lösningar som tills nyligen, kunde köra upp i tusentals dollar.

Under de senaste två åren har det funnits ett antal produkter släpps ut på marknaden för att försöka ta itu med SMB för att få detta företag liknande videokonferens erfarenhet av att använda öppna protokoll, standarder och off-the-shelf mjukvara som Skype, Google Hangouts och WebEx.

Men för det mesta, medan effektiva för små “fokus” rum av två eller tre personer, såsom Logitechs utmärkt låg kostnad ConferenceCam BCC950 (250 $ street) de verkligen inte är bra för grupper om sex eller fler personer i en större konferens rum som de saknar optiken, zoomkapacitet samt flervägshögtalar Pickup och Polycom stil högtalartelefon inställningar som förväntas för större möten.

Vid under $ 1000, AVer nya plug-n-play VC520 (som konkurrerar på samma sätt med Logitechs CC3000e, som släpptes 2014) löser många av de problem som mindre system och ger hög kvalitet stort rum videokonferenser till bordet, samtidigt som man utnyttjar råvaru PC-hårdvara och populära molnbaserade videokonferenstjänster som Skype, Skype for Business, Google Hangouts, WebEx och GoToMeeting till ett pris SMB liksom alltmer budgetmedvetna stora företag kan lätt svälja.

Installationen av VC520 är relativt enkel – en liten AC USB-hubb enheten är ansluten till din PC eller Mac, som i sin tur är ansluten via specialiserade, färgkodade Mini-DIN kablar till videokameraenheten och högtalarenhet.

Enheten känns igen av operativsystemet som en vanlig webbkamera och mikrofon, så det finns konfiguration ingen förare per se. All konfiguration och video / audio justeringar görs med hjälp av klientvideokonferenser programvara, så att systemet är ganska mycket plattform agnostiker förutsatt att din PC-hårdvara och operativsystem stödjer vanlig webbkamera och vanliga USB-ljudenheter.

Vi använde en 2013-eran Mac Mini med 8 GB RAM med OS X Yosemite, liksom en 2013 1: a generationen Lenovo ThinkPad Carbon X1 Touch med 8 GB RAM utnyttja olika Windows 10 Enterprise Technical Preview bygger. Båda systemen anslöts via HDMI till en 42 “SHARP TV.

Konferens programvara som används på både OS-plattformar var Skype för Business 2015 och Lync 2011 för Mac med Office 365, liksom konsumentversioner av Skype över en bostads 50Mbps / 5Mbps Comcast bredbandsanslutning.

Enheten inrättades i en 12 “x 16” område som är något mindre än en typisk konferensrum, på ett bord utformad för att rymma upp till 6 personer.

AVer VC520 – videokonferenser kit

Vi var mycket nöjda med ljudupptagning av högtalartelefonen från flera sittplatser och väl som samtalsstyrnings integration med Skype för Business 2015 för volym, mute, hängning och svar. Även om vi inte har en sekundär högtalartelefon skickas till oss med enheten, kan systemet ta emot en andra seriekopplas för större konferensbord av 12 personer eller fler.

Varje högtalar kan också fungera som en brygga anslutning till en mobiltelefon med hjälp av en mini jack kontakt, som är bekvämt för ad hoc-möten som inte kräver video eller användning av VoIP.

Vi var lite besviken över att enheten saknade Bluetooth-anslutning som Logitechs CC3000e, men sedan igen, inte CC3000e inte stöder seriekoppling en andra högtalartelefon konsol, och har ett år kortare garanti, två år, jämfört med tre på AVer VC520, som också har en 72-timmars utbytespolitik inom första garantiåret.

Spec klokt, ljudupptagning på VC520 högtalartelefon enhet är också 10 “bredare än CC3000e (30 ‘mot 20’) men vi hade inte en Logitech-enhet för att testa för jämförelse.

HD-video samt ljudkvalitet som mottagits av våra försökspersoner rapporterades som mycket tydligt, och 12 makt justerbar optisk zoom med pannan och skanna med 10 programmerbara positions pre-set kom praktiskt när vi ändrade sittplatser för att simulera flera ämnen.

Även om det skulle ha varit trevligt för kameran att ha någon form av auto-spårets kapacitet, vi inser att detta är en funktion som förmodligen skulle kräva tätare API integration med videokonferenser programvara för att lägga rörelse, ljud och föremål erkännande samt förmågan att automatiskt manipulera kameran servon. Det är inte heller något som vi nödvändigtvis förvänta en $ 1000 inställning – sådana funktioner som normalt finns på system tio gånger priset.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator