AMD till försäljning? Dell intresserad?

Rykten cirkulerar att AMD är till salu, och att Dell skulle kunna vara intresserad av att köpa chipjätten.

Aktier i bolaget var upp runt 5% igår på ryktena, som tycks ha sitt ursprung i Barrow

Jag skulle säga den senaste tidens avgångar ledande befattningshavare – COO Robert Rivet förra veckan, vd Dirk Meyer tillbaka i januari – är fortfarande oförklarlig och kan leda till alla typer av spekulationer.

Det finns inte mycket färg på ryktet på denna punkt. Dell överväger att göra en mer integrerad typ av produkt linje? Snacka om en förändring i strategi.

Men i en uppdatering, saker blir lite mer nedtonad

Min före detta kollega Ian King med Bloomberg denna eftermiddag gräver i detta lite, citerar analytiker Patrick Wang med Wedbush Securities, som säger “det finns ingen ledning där,” på AMD, och att “det finns en viss” prat “som företaget är till salu “, men det enligt hans uppfattning,” det är en långsökt möjlighet. ”

Kan Dell vara intresserad av AMD? Vid ungefär $ 6 miljarder skulle det vara ett fan av ett köp och säkert ge företaget hävstång mot Intel, och ge OEM inte bara tillgång till processorer, men även GPU, vilket innebär press på NVIDIA också.

Det skulle säkert liva upp saker. Men nu sätter jag den här fast i “ryktet” högen.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar