Amazons CDN meddelande: produktifiering på däck

Amazon sa att det har 20.000 Cloudfront innehållsleverans nätkunder (CDN) och nu är bland de största leverantörerna i det område som omfattar Akamai och Limelight bland andra.

I ett inlägg, Amazon sa att Cloudfront är den största CDN. Dan Rayburn ifråga rätta siffrorna och säger att det finns andra rörliga delar att tänka på innan du gör det samtalet. Rayburn, som känner till CDN industrin kall, skriver

Om majoriteten av Amazons kunder är nystartade, eller utvecklare, då den genomsnittliga intäkten per användare (ARPU) är förmodligen ett par hundra dollar i månaden, med många betalar ännu mindre än så. Och eftersom Amazon inte kräver månatliga åtar kan en kund vara här i dag, men borta nästa månad vilket innebär att deras verksamhet skulle ha en mycket hög grad av churn. Amazon har definierat i sitt inlägg att de 20.000 “aktiva” kunder innebär att kunden “har använt Cloudfront i viss månad”, men vi vet fortfarande inte vilken typ av volym den genomsnittliga kunden gör eller hur stor andel av deras kunder komma från vilka vertikaler.

Rayburn har en hel del andra saker värt att kolla in. Sammantaget måste Amazon att hosta upp mer data innan det verkligen kan svänga sin CDN bröstet.

Min takeaway denna Amazon inlägget är relativt enkel: CDN företag kommer att råvaru ville i rask takt. För de som täcker industrin, är CDN produktifiering inte en ny utveckling. Akamai går uppströms och lansera nya tjänster. Andra CDN tjänster som erbjuds av telekomjättarna. CDN tjänster är inte en differentiator längre. Även Google är att få in CDN spelet.

Om det finns något meddelande här är det detta: Amazon kan ta sin aktiva räkna kund, växer det och tryck CDN industrin. Allt som behövs är några stora medieföretag — som är mest lojala mot Akamai att leverera sina sidor och video — att gå vägen Amazon att commoditize branschen mer.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Akamai: Starkt tredje kvartal, chefer blandas, Google kommer in i Content Delivery Network verksamhet, OS X Lion Väcker: Kan Akamais handtag nedladdningar för Apples moln, Riverbed och Akamai partner, formen moln acceleration tag-team, Akamai: Kämpar med knölig video trafik, konkurrens

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid