Adobe Flash: Jag är inte död ännu!

Ja, vi alla hatar Flash. Även Adobe är inte så galen om Flash längre. Synd. Det finns fortfarande ingen ersättning för det.

HTML5 video du säga? Vad gäller det? Det finns inget magiskt om det.

HTML5 videotagg inte definiera vilka filformat såsom MPEG4 eller WebM eller video eller audio codec, såsom H.264 eller VP8, som är tillåtna. Det enda HTML5 gör släpps webbutvecklare inrätta fall uttalanden så att de kan leverera ett urval av olika kombinationer av behållare och codecs i hopp om att enheten kan stödja en av dem.

Med andra ord, är HTML5 video bara en matta som täcker smutsen av flera videoformat. Det ersätter inte Flash alls. I själva verket kan du fortfarande använda Flash i den. Vi är långt ifrån Flash gratis.

Du ser, HTML5 definierar inte någon video container eller format. Du kan använda sådana behållare (aka filformat) och codecs som Ogg filer med Theora video-codec och Vorbis audio codec, MPEG4-filer med H.264 video codec och AAC-ljud codec, och Googles WebM behållare med VP8 video-codec och Vorbis ljud codec för HTML5. Och ja du kan även MPEG 4 med Flash. Slutresultatet: Flash lever vidare.

Visst, Adobe är på väg bort från Flash, och även jag en gång trodde som innebar att HTML5 skulle magiskt göra sig av med Flash. Jag hade fel. Alla HTML5 video verkligen är sopa frågan om vilka videobehållare och codecs under mattan. Idag måste webbdesigners stödja inte bara Flash, men flera videoformat att vara säker på att deras besökare kan titta på sina videor.

Vad som återstår den verkliga standard videoformat val? Jag ska ge dig en ledtråd. Det är fem bokstäver långa och sitt namn börjar med ett “F” menar jag kommit på att försöka hitta en stor webbplats från ett företag som inte heter Apple som inte använder Flash. Jag väntar på dig.

Även Google, som har sin egen hund i videoformat krig – WebM – fortfarande använder Flash för de flesta YouTube-videor. Heck, även på enheter som Nexus 7, som använder Flash-fri Android 4.1, ligger Flash göms undan inuti videospelaren Google Play.

Visst, är Flash död. Men är webbvideo krig över, No Flash för Android 4.1, Jelly Bean, användare, till Microsoft levererar Flash uppdatering till Windows 8 användarnas kort, Android Flash Player är död – leva med det,? Adobe plåster kritisk Flash, Reader och Acrobat sårbarheter

Kom ihåg Microsofts Silverlight? Det kommer att ersätta Flash,. Microsoft nu backa från Silverlight. Vad gör Microsoft rekommenderar istället? Bra fråga. Jag märker dock att den största säkerhetsproblem Windows 8 har varit tvungen att så långt var ansikte, underlåtenheten att ta itu med en Flash sårbarhet i Internet Explorer 10, snabbt.

Visserligen Flash var, och nu aldrig kommer att bli en officiell standard. Hade Adobe försökte öppna Flash och göra det till en riktig industristandard, säger via World Wide Web Consortium (W3C), vi kan alla vara med Flash nu på allt från våra datorer till våra smartphones till våra tabletter och att vi inte skulle diskutera om framtiden för Internet-video. Som det är, Flash förblir skyldiga video hemlighet vi alla kommer att fortsätta att använda.

 Berättelser

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, mål att ersätta tekniken bakom Zip

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip