3 Påstådda PlayStation Network hackare greps i Spanien

New York Times rapporterar att tre misstänkta har gripits av den spanska polisen för sin påstådda inblandning i attacken på Sony PlayStation Network i april. De anses vara den “lokala ledningen” av Anonym hacker grupp, som arbetar anonymt men kooperativt i celler spridda över hela världen.

Trion först fångade den spanska police’e ögat tillbaka i oktober när de protesterade det spanska kulturministeriet lagstiftning för “ökande straff för illegal nedladdning” genom att angripa ministeriets webbplats, enligt artikeln. Efter att ha analyserat chattloggar och webbsidor, var polisen kunna spåra källan till Sony PlayStation spelbutik avbrott till ett av den misstänktes server, som är verksamt i sin lägenhet i Gijón. Det är uppenbarligen samma server som också fällde andra platser: två spanska banker, italienska energibolaget Enel, liksom statliga platser i Spanien, Egypten, Algeriet, Libyen, Iran, Chile, Colombia och Nya Zeeland.

Om motsatsen bevisats, kan hackare möta upp till tre år i fängelse för att bilda en illegal förening att attackera offentliga och företagens webbplatser.

Det är oklart om de misstänkta eller gruppen var de enda som är ansvariga för brott mot PSN och andra webbplatser, eller om Anonymous samarbetar med andra hacker organisationer att rikta Sony Online enheter.

[Källa: New York Times via Joystiq]

 webbplatsen täckning

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Sony ber om ursäkt till PSN medlemmar på E3, säger “du är välkommen” media, Sonys dataintrång kostnader sannolikt att skrika högre, Sonys “Välkommen tillbaka paket” för PlayStation Network strömavbrott är värt knappt över $ 100, Sony implicerar “Anonymous” i PlayStation nätverksattacker, Sony avslöjar “Anonym” filen hittades på underhållning servrar; Sonys PlayStation Network drabbats av “intrång

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning