Som iPhone 7 vävstolar, Apples iOS glider längre efter i Kina

Apple iOS andel av försäljningen är upp 1,2 procentenheter i USA, men ned 4,4 procentenheter i urbana Kina.

mer iphone nyheter

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods; Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenterna i fråga, iPhone 7 Plus : 10 skäl att välja Samsung Galaxy Note 7 istället, iPhone 7: en bro enhet för 10-årsjubileum iPhone i 2017, Vad är det bästa smartphone för att få en signal? Ledtråd: Det är inte Apples iPhone

Apple nyligen såg sina första nedgång i iPhone försäljning. Men bolagets andel av den totala smartphone försäljning i vissa nyckelmarknader växer fortfarande, även om det fortsätter att tappa mark i Kina.

Enligt nya siffror från Kantar Worldpanel ComTech har Apple tagit en större del av smartphones försäljning i de tre månaderna juli än det gjorde för ett år sedan.

Watchdog slår Samsung: Var är den officiella amerikanska återkallelse för exploderande Galaxy Note7, Android lockscreen bypass: Google lappar fel på Nexus 5X telefoner, Samsung Galaxy Note 7 återkallelse utfärdas? Vad är nästa steg, Samsung att stoppa Galaxy Note 7 försäljning och ersätta telefoner följande batteri explosioner, Google uppgift dödar Project Ara modulär telefon, Googles nya smartphones Pixel, kan Pixel XL lansera 4 oktober: Rapportera; 7 sätt Apples iPhone 7 behöver spela catchup till Android, elaptopcomputer.com: Varför har inte vi sett smartphone säkerhet apokalyps i iPhone och Android ännu?

Dess andel av försäljningen var upp 1,2 procentenheter i USA till 31,3 procent, jämfört med 0,6 procentenheter nedgång för Android till en 65 procent marknadsandel. Men iOS försäljning i urbana Kina sjönk 4,4 procentenheter till 14,3 procent.

Det är ytterligare ett skäl till varför Apples nästa iPhone måste erbjuda konsumenterna en viktig orsak att uppgradera. Apple förbereder sig för att lansera sin iPhone 7 uppställning denna vecka, även om företaget inte förväntas göra dramatiska konstruktionsändringar.

Det kan dock släppa hörlursuttaget samtidigt införa tätskikt, en ny A10 processor, Sann Tone display och en ny 265GB alternativ ovanpå den nuvarande största 128GB varianten.

Apple har sett två kvartal i rad med lägre iPhone försäljning än ett år sedan. Företaget sålde 40,4 miljoner iPhones i sin tredje fiskala kvartalet, en minskning med 15 procent från ett år tidigare.

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i nya drag, Apple kommer inte att avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Fortfarande enligt marknadsundersökningsföretaget, iPhone 6s var bäst säljande smartphone i USA med en 11-procentig andel av försäljningen under perioden, medan den åldrande iPhone 6 stod för 4,1 procent. Det anser också iPhone SE bidragit till tillväxt på flera marknader.

Apple har också vinster i Europas fem största marknader, inklusive Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien, samt i Australien, enligt Kantar.

Apples största vinsterna var i Storbritannien, där dess andel av försäljningen ökade 5,2 procentenheter till 38 procent. Inom alla fem EU-marknader iOS växte 1,2 procentenheter till 18,4 procent, medan Android var upp 6,1 procentenheter till 77 procent.

Medan Apple har rapporterat fallande intäkter i nästan varje region, dess utmaningar i Kina var mer uppenbar i Kantar Comtech World siffror.

Android nådde rekordhöga 85 procent av smartphone försäljning i Kina delvis tack vare toppsäljare Huawei, som stod för 27,6 procent av försäljningen, följt av Xiaomi med 18,5 procent av omsättningen. Apple var på tredje plats med en 14,3 procents andel.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

SMARTPHONES