IBM förvärvar Blue Box, är den privata molnet lever och mår bra

Behovet av att hantera privata moln värms upp. Förra veckan EMC tillkännagav planer på att förvärva Virtustream. För några dagar sedan Cisco meddelade sin avsikt att köpa Piston Cloud. IBM också komma i spel – några dagar sedan det tillkännagivit köpet av Blue Box.

: IBM köper Blue Box, tillägger Openstack privata moln som en serv is

Här dissekera Jag IBM: s tillkännagivande av förvärvet av Blue Box

Armonk, N.Y. – 3 juni 2015: meddelade idag att man har förvärvat Blue Box Group, Inc., en hanterad privat moln leverantör bygger på Openstack: IBM (IBM NYSE).

Blue Box är ett privatägt företag baserat i Seattle som ger företag med en enkel, privat moln som en serviceplattform, baserat på Openstack. Kunderna drar nytta av möjligheten att lättare distribuera arbetsbelastningen över hybrid molnmiljöer. Finansiella detaljer avslöjades inte.

Infrastruktur som en tjänst leverantörer gör en mycket övertygande argument för företag att sluta köra sina egna datacenter och helt enkelt köpa serverkapacitet on-demand och skala upp och ner efter behov. Detta är vår djupdykning på IaaS strategi och bästa praxis

MyPOV – Blue Box startade ursprungligen som ett webbhotell leverantör och har utvecklats till en Openstack lyckades privat moln leverantör.

MyPOV – För den längsta tiden molnet krig utkämpades över det publika molnet. Det ser ut som företag är redo att flytta till molnet, men på ett mer konservativt sätt.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

MyPOV – Detta är det viktigaste resultatet av detta förvärv – förmågan att hantera ett Openstack-system utnyttjas på distans. Företagen kan fortfarande vill utnyttja sina datacenter och se sina servrar, men är mer öppna för att få dem lyckades på distans.

Detta drag accelererar ytterligare IBMs engagemang för öppna teknik och Openstack. IBM har 500 utvecklare tillägnad arbetar på öppna moln projekt för att få nya moln innovationer på marknaden. Med Forrester Research nyligen fann att mer än dubbelt så många företag använder eller planerar att använda IBM Cloud som primär värd privata moln plattform än nästa närmaste leverantören [2], är Blue Box en strategisk passform i IBM Cloud portfölj.

Blue Box kan förbättra och komplettera utvecklarnas produktivitet genom

Fortkörning leverans av applikationer och data genom förenklad och konsekvent tillgång till offentliga, engagerade och lokala molninfrastruktur

Stöd managed services infrastruktur över hybrid molnmiljöer och IBM: s digitala innovationsplattform, Bluemix

Erbjuder en enda verktyg för Openstack-baserade privata moln oavsett var de befinner

övergripande POV

MyPOV – Blue Box samarbetar med små PaaS leverantören Mendix, omnämnandet här av Bluemix kan göra uppfyllandet av dessa installationer osäker. Enligt min uppfattning kan det vara givande för IBM att titta på Mendix kapacitet.

IBM är dedikerade att hjälpa våra kunder att migrera till molnet i en öppen, säker data rik miljö som uppfyller deras nuvarande och framtida affärsbehov “, säger IBM General Manager för molntjänster Jim Comfort.” Förvärvet av Blue Box accelererar IBM: s öppna moln strategi gör det lättare för våra kunder att flytta till data och program mellan moln och anta hybrid molnmiljöer.

Inget varumärke är mer respekterad i IT än IBM “, säger Blue Box grundare och CTO Jesse Proudman.” Blue Box bygger en liknande respekterat varumärke i Openstack. Tillsammans kommer vi att leverera teknik och produkter företag måste ge sina applikationsutvecklare en flexibel, följsam infrastruktur över offentliga och privata moln. Detta förvärv signalerar början av nya Openstack alternativ levereras av IBM. Nu är det dags att beväpna kunder med effektivare utveckling, leverans och lägre kostnad lösningar än de har sett hittills på marknaden.

MyPOV – Key uttalande. Blue Box kunder kontaktar IBM asap att säkerställa att de kan behålla de tjänster som är viktiga för dem.

Det är ett bra drag för IBM, som förvärvet öppnar nya tjänsteutbud i IBM Cloud portfölj. Med tanke på de senaste förvärven på EMC och Cisco, ser det ut som privata moln lever och mår bra. Populariteten av privata moln signalerar ett fel i “rena” offentliga moln spelare som AWS och Google, för att flytta all sin last till ett offentligt moln setup. Det ska bli intressant att se den slutliga blandningen av privata moln – t.ex. de hanteras med BlueBox – vs offentliga moln när marknaden mognar i några år. IBM lyssnar på kunderna vill ha mer moln intäkter, så förväntar sig att extrahera allt det kan av privata moln.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Har du en fråga om din molnstrategi? Låt oss prata! Kontakta mig här.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin