Google själv kör bil på fel för första gången i olycka

En självdrivande bilen under testning av Google slog en offentlig buss i Kalifornien tidigare denna månad, i vad som tros vara den första olycka som orsakats av bolagets fordon, enligt DMV dokument.

Associated Post rapporterar bilen rullade på 2 mph och bussen vid 15 km / h. Ingen skadades, och rapporten inte sätta en fest på fel.

Google säger att dess bilen försökte få komma runt sandsäckar på gatan, nära dess campus i Mountain View, Kalifornien. Den “förare”, eller person i framsätet tittar på hjulet, trodde busschauffören skulle ge.

Google till Reuters i ett uttalande på måndagen att “vi tydligt bära ett visst ansvar, för om vår bil inte hade flyttat, skulle det inte ha varit en kollision. Som sagt, trodde vår testförare bussen skulle bromsa eller stoppa till tillåter oss att gå samman i trafiken, och att det skulle finnas tillräckligt med utrymme att göra det. ”

Företaget har förbättrat sin programvara. “Från och med nu, kommer våra bilar djupare förstå att bussar (och andra stora fordon) är mindre benägna att ge efter för oss än andra typer av fordon, och vi hoppas att hantera situationer som denna mer graciöst i framtiden.”

Google har i stor utsträckning testa sin egen bilkörning projektet sedan 2012. Det har varit inblandad i flera olyckor, men de inte orsakades av de själv köra bil. I de flesta fall, de själv köra bil var bak slutade.

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

? #CXOTALK Reinventing den juridiska sektorn med AI, maskininlärning, och augmented reality

Innovation, LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser liknande, CXO,? # CXOTALK Reinventing den juridiska sektorn med AI, maskininlärning, och augmented reality