Google lanserar Nexus 6 phablet, Nexus 9 tablett, landar med Android Lollipop

Trots lite fanfar och en dämpad tillkännagivande, Google sade på onsdag det var redo att lyfta på slöjan på sina senaste Nexus-enheter.

Möt Nexus 6 “phablet” smartphone, och Nexus 9 tablett. Båda kommer att köra den senaste versionen av Android, dubbat “Lollipop”, i linje med dess godis-tema benämningarna.

Google presenterade en helt ny 6-tums phablet smartphone, och 9-tums tablett.

I ett blogginlägg tillkännage nya enheter, Android chefen Sundar Pichai sa: “Lollipop är utformad för att vara flexibel, att arbeta på alla dina enheter och kan anpassas för dig som du vill.”

Enligt de senaste rapporterna, tyst avtäckningen berodde på en rusning i de senaste dagarna för att få de sista bitarna redo för nästa generations Android release. Det mjuknade något tillkännagivande Google var ute efter, säger Forbes på tisdag.

Googles Nexus 6 “phablet” telefon, byggd av Motorola, som i år, säljas till Lenovo, har en 5,9-tums quad-HD-skärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar, eller 493 bildpunkter per tum. Det kommer också med en Snapdragon 805 quad-core 2.7GHz processor och Adreno 420 grafik.

Nexus 6 har en 13-megapixel bakåtvänd kamera och en 2-megapixel framsidan kamera. Telefonen kräver bara 15 minuters laddning i sex timmars användning. Google säger att det är redo för 24 timmars användning från en full laddning.

Med dubbla front inför högtalare, telefonen erbjuder stereoljud.

Nexus 6 kommer att finnas tillgänglig för pre-order i slutet av oktober, och kommer att vara ute i butik i november. Den finns på AT & T, Sprint, Verizon, T-Mobile, och US Cellular, men under förutsättning att transportören frisättningstider.

Olåsta versioner kommer att finnas tillgänglig via Google Play Store.

Samtidigt inkluderar Nexus 9 tablett en 8,9-tums IPS LCD-skärm. Med en vikt på drygt ett pund, det drivs av en 64-bitars dual-core Nvidia Tegra K1-processor och en Nvidia Kepler grafikchip.

Den har en 8-megapixel bakåtvänd kamera, och en 1,6-megapixel framsidan kamera för videosamtal. Tabletten kommer också med 16GB eller 32GB lagringsalternativ.

Googles Nexus 9 tablett, som utvecklats av HTC trots, lite erfarenhet i utrymmet, kommer i en ram av borstad aluminium, i stället för den förväntade helt i metall konstruktion, som hjälper till att hålla priset på enheten ner.

Google kan utforma ren Android allt vill men verkligheten är att hantera en konsekvent användarupplevelse är väldigt lik vallning katter givna hårdvarupartners har alla sina egna överlägg.

Det finns ingen mer lagring, så välj din modell klokt.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Nexus 9 kommer att finnas tillgänglig den 17 oktober för pre-order.

Den efterlängtade moderniserats tablett kommer en dag efter Apple förväntas avslöja sina senaste iPads, som är tänkt att innehålla en beefed A8X processor – något bättre än iPhone 6 chip, tillsammans med sin Touch ID fingeravtryckssensor.

Båda enheterna, Nexus 6 phablet och Nexus 9 tablett, kommer att köra den senaste versionen av Android Lollipop.

Android Lollipop har ett antal nya funktioner, bland annat ett universellt användargränssnitt och erfarenhet olika enheter, bättre multitasking och bättre funktioner företag. Operativsystemet Android, kommer också med enhetskryptering, precis som Apples iOS 8. Både Apple och Google genomfört detta i kölvattnet av statliga intrång.

Den senaste versionen av Android kommer initialt tillgänglig på Googles senaste egen modell Nexus-enheter, inklusive den äldre Nexus 5, och kommer att rulla ut till andra tillverkare därifrån.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet