Fitbit blir HIPAA kompatibel som det ögon fler företagskunder

Fitbit sade på onsdagen att dess wellness-program för företag kommer att vara HIPAA kompatibel. Att flytta är en viktig hinder för Fitbit eftersom det syftar till att utöka sin verksamhet via företag, hälsoplaner och förmåner leverantörer.

HIPAA hänvisar till USA Health Insurance Bärbarhet och Accountability Act (HIPAA), som reglerar sekretess för patientuppgifter.

Nyheten kommer bland rapporter som Fitbit kommer att arbeta med Target att erbjuda trackers, hälsa konkurrens och friskvård till anställda. Target, som har 335.000 anställda, skulle vara Fitbit största wellness kund.

Tidigare: Fitbit: Kan det göra business-to-business, mjukvaruplattform vända? | Garmin kan vara signalering fitness bärbara priskrig framåt | Samsung, FitBit bly J.D. Ström tillfredsställelse ranking | Fitbit stora ras: Väx programvara, tjänster | Under Armour digitala produktplan som ska byggas ut | Denna webbplats FitBit omdömen

Den wearables marknaden möter hård konkurrens, priskrig och smartwatches såsom Apples Watch. För en hälso fokuserad bärbar enhet tillverkare som Fitbit kan företagets konton ger en vallgrav runt verksamheten. Fitbit företagskultur företagstjänster är endast cirka 10 procent av omsättningen, men vinstmarginalerna över tiden kommer sannolikt att vara säkrare.

Fitbit kommer inte att se en enorm business-to-business bula ifrån HIPAA kompatibel. Däremot bocka av en nyckel hinder för företag HIPAA efterlevnad.

Enligt Fitbit, kan dess wellness enhet använder HIPAA att fungera bättre med hälsa planer, sjukhus och andra enheter som är reglerade.

Fitbit har cirka 50 Fortune 500-företag som wellness kunder.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Det återstår att se hur Fitbit Enterprise wellness ansträngning utspelar sig, men analytiker applåderar företagets utveckling mot en diversifiering. I en forskningsrapport, sade Pacific Crest analytiker Brad Erickson

Erickson hävdade också att Fitbit Wellness kunde växa som ett företag på grund av spridningen av sakernas Internet. Anställda får inte vill dela med sig av information om hälsa med sina företag, men får anställas för rabatter, förmåner och en liten spelifiering. Erickson sa

Vår tes är att anslutnings står att kraftigt förbättra användar engagemang för företagens wellness-program, som kan orsaka FitBit produkter att bli allt mer övertygande för försäljning genom både företags- hälsoplan kanaler och andra försäkringsrelaterade enheter.

Medan företags wellness kanaler kämpar med användar engagemang, tror vi egenskaperna hos anslutning kunde stå för att förbättra detta, vilket skulle kunna ge medvind för wearables i allmänhet, och Fitbit särskilt som kategori ledare.

Den viktigaste faktorn är vår princip körning i hur värde skapas i sakernas Internet landskap, ger ett verktyg som människor (eller företag, i vissa fall) kommer att kräva. Incentivizing anställda att gå in för en biometrisk screening eller förebyggande läkarbesök är fina program, men de är transaktions av naturen och därmed göra lite för att ge incitament till en beteendeförändring – det yttersta målet för wellness-program.

Denna kombination av sensorer, uppkoppling och bandbredd nu gör det möjligt för en person att visa pågående framsteg när det gäller hälsa och aktivitet, som håller massiv värde för företag och försäkringsbolag och, naturligtvis, de människor som använder dem. Den uppenbara motargument här är att folk inte vill dela sina data med sina försäkringsbolag eller deras arbetsgivare, och vi erkänner att en del kan vara hård, men kanske inte lika tuff som att skifta kostnaden för sjukvård till anställda om de inte delta.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk