Firefox webbläsare popularitet avtar

När du tar en titt på Net Applications “web datorns webbläsare marknadsandelar rapporter över det långa loppet två saker som sticker ut. En, det är uppkomsten av Googles Chrome till andra plats, och två, Mozillas Firefox är brant nedgång.

Hur illa är Firefox höst? I juni 2014 Firefox träffat en ny fem-årslägsta på 15,6 procent marknadsandel.

Tillbaka i oktober 2009, Firefox var på uppgång och nådde 23,75 procent. Livet var bra. Sedan juli 2012 började webbläsaren trend nedåt. Faktum är att sedan maj 2013 med Firefox på 20,6%, en gång populära webbläsare har inte stigit över 20%.

När det gäller de andra webbläsare skrivbordet webben, Internet Explorer (IE) behåller första platsen med en ny två-årshögsta på 58,4 procent i juni 2014. Chrome, som hoppade från 17,7 till 19,3 procent mellan maj och juni 2014 fick det mesta av Firefox tacka nej. Apples Safari har inte heller bra. Vid 5,3 procent, har Safari inte varit så impopulär sedan mars 2013.

Varför är det som händer? Det är en bra fråga.

Visst förbättringar och publicitet för Chrome och IE har inte ont någon. Firefox rykte, å andra sidan, har skadat genom att tillsätta, annonser till webbläsaren, och, Mozilla fortsatta VD problem.

Utöver de problem är det faktum att Mozillas, annons hantera Google kommer till sin förnyelsedatumet. Detta är betydelsefullt eftersom över 90 procent av Mozillas intäkter kommer från Google, men Google har nu sin egen webbläsare. Det är svårt att se Google förnya affären.

Medan, Mozilla har förhoppningar att bli ett mobilt operativsystem makt med Firefox OS, det gjorde lite framsteg mot de två mobila operativsystem jättar: Google med Android och Apple med iOS. Även om Mozilla skulle göra bättre än dess ledningens vildaste drömmar, är det svårt att se Firefox OS licensavgifter utgör för dess potentiella Google intäktsbortfall.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

På tal om mobila, är Firefox en total icke-aktör på denna marknad. Från och med juni 2014 Safari hade en 46,1-procentig andel av marknaden, vilket följs av infödda Android webbläsare med 22,8 procent, Chrome med 16,7 procent, Opera Mini på 7,6 procent, Internet Explorer på två procent, och slutligen nästan förlorad i noisem är Firefox på 0,7 procent.

För Firefox att förbli en webbläsare makt, måste den göra stora förbättringar och det måste göra dem nu. Annars kan Firefox ännu följa sin föregångare Netscape in i banan förflutna.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Vart tar oroliga Mozilla gå härifrån,? Firefox siktar för fjärrfelsökning med IDE tillägg, Nu är det dags att gå tillbaka till Firefox, Mozilla klargör, försvarar Firefox annonsposition, kunde Mozilla bli en gren av Google?

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”