Experter ifråga planer på att förbjuda hat e

Regeringen vill ändra straffrätt och polis Bill att förbjuda hat e-post och hat textmeddelanden.

Inrikesministern Jack Straw har för avsikt att göra det brottsligt att skicka hatbrev på elektronisk väg, på samma sätt som det är olagligt att skicka hot i en traditionell brev. Dem som befinns skyldiga skulle dömas till sex månaders fängelse eller böter 5000 £.

Men enligt branschexperter, är det mycket enkelt att skicka både e-post och textmeddelanden på ett sådant sätt att det skulle vara nästan omöjligt för polisen att identifiera avsändaren.

Brian Gladman, före detta försvarsdepartementet datasäkerhet expert och cryptographer, säger att tekniken finns för att skicka anonymt. “Det är ganska lätt att spåra ett e-postmeddelande, men vem som helst som vill dölja sin identitet kan skicka det genom någon av ett antal remailers”, säger han.

Vanliga e-postmeddelanden innehåller viktig information om avsändaren, inklusive deras IP (Internet Protocol-adress). Internet remailers skapades specifikt för att bevara e anonymitet genom stripp denna information. De kommer att skicka ett e-postmeddelande från sina egna e-postservrar utan att inkludera någon information om den ursprungliga avsändaren. De lovar att aldrig avslöja identiteten på avsändarna, men i det förflutna, har en del överlämnade information om lagkravet.

Mobiloperatör Orange driver en tjänst som låter användare skicka SMS till mobiltelefoner från Orange webbplats. En taleskvinna bekräftade att det skulle vara enkelt för någon att använda tjänsten utan att ge bort sin identitet. “Någon kunde gå till ett internetcafé, gå med i vår service och ge ett falskt namn och adress, och sedan skicka meddelanden”, förklarade hon.

Gladman säger framgång regeringen planerar att begränsa hat e kan bero på förmågan hos domstolarna att tvinga sådana tjänster att lämna över information.

Ett hemmakontor talesman förklarade att lagstiftningen måste uppdateras för att återspegla elektronisk kommunikation. “Vår roll är att se till att den rättsliga ramen finns för att ta hänsyn till modern teknik. Det är en uppgift för polisen att titta på varje enskilt fall.” Talesmannen jämförde situationen för anonyma på e-post till den i någon skicka ett anonymt brev med posten.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Straffrätt och polis Bill genomgår för närvarande parlamentets och torsdagens förändringar är en del av ett paket med bestämmelser som syftar till att skydda forskare från extremister djurrätts, även om reglerna kommer att gälla för alla situationer.

I ett uttalande som släpptes på onsdagen Straw sade att regeringen inte är beredd att tolerera kriminella handlingar av ett litet antal extremister som använder våld och hot. “Dessa nya åtgärder är utformade för att förhindra två taktik som ofta används av dessa individer -. Protestera utanför anställdas och styrelse hem och skicka hotfull e-post Vi vill se till att alla typer av hotfulla meddelanden omfattas – inklusive de som skickas med text meddelanden och e-post. Hårdare straff för att skicka hatbrev kommer att bli en extra avskräckande “, sade han.

Tyck till direkt, och se vad andra har sagt. Klicka på Talkback knappen och gå till webbplatsen News forum.

Låt redaktörerna veta vad du tycker i packsalen. Och läsa vad andra har sagt.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig