En första titt: TalkPlus Mobile S60 klient

Det finns några mycket bra röst 2,0 tjänster tillgängliga för att hjälpa dig att bli mer produktiv och effektiv i ditt arbete och ett företag som jag chattade med tillbaka på CES i januari är TalkPlus. Jag försökte ut sin TalkPlus Mobile tjänsten i slutet av förra hösten och på vintern, främst med sin Java-klient på min T-Mobile Dash. TalkPlus erbjuder också en långväga ringer service med 4 alternativ för dem med och utan en dator för att ringa samtal. TalkPlus Mobile Java applciation var en bra lösning, men Java är inte så integrerat i Windows Mobile (det är faktiskt en separat 3: e parts program) så gränssnittet och erfarenheten var inte så bra. Jag skickades en del information från Andy Abramson på en ny Nokia S60-program som låter dig använda TalkPlus om stöds 3rd Edition-enheter.

Jag har försökt det ut för ett par dagar på en Nokia N95 och Nokia E61i och har skrivit flera skärmbilder från båda enheterna i denna TalkPlus S60 bildgalleriet.

Den TalkPlus “virtuell” nummer kan också användas för inkommande samtal och efter att ha talat med TalkPlus VD Jeff svart, jag tror TalkPlus kommer att tjäna en stor syfte för dem av oss som reser till främmande länder. Vid några senaste resor jag tog till London, Spanien, och Mexiko jag trodde att jag skulle gå till varje land och sedan köpa ett förbetalt SIM-kort och pop i min telefon för att ringa och ta emot samtal. Dock har SIM sitt eget nummer så att du skulle behöva låta alla som du vill ta emot samtal från vet tillfälliga nummer och människor i USA skulle behöva göra internationella samtal så jag gav upp på den tanken. Med TalkPlus kan du ge ut din “virtuella” nummer och sedan ta emot samtal med alla SIM så länge du har S60 TalkPlus klient installerad på din enhet. Du kan också göra en mashup av TalkPlus och Grand som jag diskuterade i februari.

Den TalkPlus S60 programmet kan du ringa, kontrollera din röstbrevlåda, tillgång till telefonboken, visa samtalshistorik, ställa ett konferenssamtal och hantera ditt konto. Röst displayen visar telefonnummer, datum, tid och varaktighet av meddelandet som var kvar på din TalkPlus nummer. Om du väljer att lyssna på din röstbrevlåda sedan TalkPlus röstbrevlåda nummer kallas och du tas direkt till den valda röstmeddelandet. Du kan också ha varningar röstmeddelande som skickas till dig via e-post eller SMS med nedladdningslänkar direkt to.wav filer i meddelandena. TalkPlus är inte en gratistjänst och aktuella priser är 2,7 ¢ / minut för amerikanska inrikessamtal och US $ 6,99 / månad för det första numret med varje ytterligare nummer kostar US $ 1 mindre.

Du behöver datatjänster aktiverade på enheten eftersom trådlös data används för att dra ner samtalshistorik och röstdata från TalkPlus servrar. Ett obegränsat konto får inte vara nödvändig, men se till att du inte går över din tilldelade uppgifter eftersom dessa kostnader kan bli ganska hög.

Medan TalkPlus stöder internationella samtal, är denna funktion ännu inte aktiverad på S60 mobila klienten. Det kommer att komma ut i senare versioner av beta men så håll ögonen öppna för denna funktion. Det finns avgifter för internationella samtal och jag rekommenderar att du kolla in deras priser för mer information. De annonserar att du kan spara upp till 99% på mobila internationella samtal.

Ju fler människor som beta test och ge feedback på ansökan, desto bättre blir det när den fullständiga versionen släpps. Om du har en S60 3rd Edition-enhet, så jag rekommenderar att du registrerar dig för beta som ger dig US $ 30 kredit att använda för inrikessamtal under beta försöksperioden.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor