eBay och Icahn sedimentera proxy kampen

Den omstridda käbbel mellan eBay och miljardären investeraren Carl Icahn har äntligen svalnat eftersom båda parterna nått en överenskommelse om att avsluta sin proxy tävling för bolagets kommande årsstämma.

Icahn drar tillbaka både hans förslag att dela upp bolagets PayPal verksamhet och hans två kandidater till eBay styrelse. eBay har dock överens om att utse företagsledare och grundarna av Center Captial Technology David Dorman som en oberoende ledamot i styrelsen, enligt Icahn förslag.

eBay vd John Donahoe var oväntat nöjda med avtalet, konstaterar i ett uttalande att affären gör det möjligt för företaget att flytta fullt fokus på “ett mål varje aktieägare överens om -. växande PayPal och eBay”

Han fortsatte

Som ett resultat av våra samtal, blev det klart att Carl och jag instämmer om potentialen hos PayPal och vårt företag. Jag respekterar Carl vilja att arbeta tillsammans för att driva en hållbar aktieägarvärde idag och i framtiden. Hans rekord visar att han har gjort detta med många andra företag i det förflutna.

Icahn själv verkade nöjda wtih affären

Men PayPal slaget kan vara långt ifrån över, som Icahn uppgav att han fortfarande står fast vid sin ståndpunkt att PayPal och eBay skulle separera

Jag tror fortfarande att eBay skulle dra nytta av separation av PayPal någon gång inom en snar framtid och har för avsikt att fortsätta att trycka mitt fall genom konfidentiella diskussioner med företaget. Medan John har gjort några åtaganden om en sådan separation, har han och jag överens om att träffas regelbundet när han är i New York för att diskutera strategiska alternativ.

Icahn gör populistiska vädjan till eBay aktieägare, Icahn senaste tips: eBay ska sälja 20 procent av PayPal via IPO, eBay brevvän Carl Icahn slår igen över Skype affären, Icahn ratchets upp eBay retorik genom att smälla Andreessen, Cook för intressekonflikter, Icahn blir allvarligare om Nuance investeringar

 rapportering

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

PayPal utökar samarbetet med Mastercard