Dell-kunder missnöjda med BIOS plåster för felaktig NVIDIA GPUs

Dells kunder är missnöjda med BIOS patch släpptes av Dell för att motverka problemet med felaktiga NVIDIA GPU, och det med rätta!

Här är bara ett litet urval av kommentarerna från Dell-kunder på Direct2Dell bloggen

IMHO med BIOS aktiverar fläktarna förr att kompensera en defekt chipset är ett band stöd lösning.

Tja, eftersom denna BIOS-uppdatering inte kommer mystiskt ändra formförpackningsmaterialet, är det enda verkliga sak du kan göra för att utsträckning garanti eller premium stöd till det antal år som du vill använda datorn, och fortfarande lever sedan med det faktum att din dator kan dö på dig när som helst.

Inspiron 1420, Latitude D630, Latitude D630c, Dell Precision M2300 Vostro Notebook 1310 Vostro Notebook 1400 Vostro Notebook 1510 Vostro Notebook 1710, XPS M1330, XPS M1530

Så snarare än att ersätta den felaktiga delar du ska bara slå upp fansen, på bekostnad av batteritid och buller. Jag skulle hellre bara lämna bios eftersom det är och få en ordentlig korrigering om problem uppstår. Även om problemet uppstår ur garanti Jag tror att det finns starka skäl för Dell fastställande det gratis eftersom det finns ett erkänt fabrikationsfel.

Med denna lösning kan du försöka att driva frågan utanför kunder garanti-tiden .. men vad är efter denna tid? kommer du reparera bärbara datorer för gratis?

trevligt att se att en hårdvara problemet åtgärdas genom programuppdatering. hur är en fysisk defekt förmodar att fastställas av programvara? dags att kliva upp på plattan Dell och börja erbjuda en ersättningsenhet.

Jag instämmer med några av de övriga kommentarerna. En BIOS-uppdatering för att slå på kylfläktar är inte rätt svar när jag har tillbringat ca. $ 2000 om en XPS som jag fruktar nu kommer att ha en förkortad livslängd.

Jag tror att kunderna har rätt att vara orolig. Om det finns ett problem med grafikprocessorer i en rad av Dells bärbara datorer sedan en BIOS-uppdatering är lite mer än ett plåster och kommer inte att rätta till det underliggande problemet. Om jag hade skalade ut $ 1000 + på en bärbar dator och upptäckte att GPU hade ett problem med det där det kan gå död när som helst, jag tror att det skulle bli ganska känslomässigt om det.

Berörda Dells bärbara datorer är som följer

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Tankar? Någon här äger en berörd Dells bärbara? Vad tycker du om Dells hantering av denna fråga?

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar