DEA piratkopiering krafttag bör omfatta 4G och Wi-Fi också, sa vakthund

Den mycket vocal Federation Against Software Theft (FAST) vill ha, digitala ekonomin lagen (DEA), att tillämpas på mobila anslutningar, särskilt 4G.

Åtgärderna i DEA, en bit av anti-piratkopiering lagstiftning som ursprungligen antogs i 2010 men, sannolikt inte att genomföras förrän omkring 2014, för närvarande endast tillämpas på fasta bredbandsanslutningar.

Men vill FAST dess åtgärder, som tvingar internetleverantörer att skicka varningsbrev till misstänkta olagliga fildelare och föra en förteckning över upprepade intrång, att också gälla för Wi-Fi och, 4G-anslutningar. Den extra bandbredd nu tillgänglig på sådana tjänster gör olaglig piratkopiering av upphovsrättsskyddat material en mer realistisk möjlighet, enligt FAST.

“I sin nuvarande form DEA är inte tillräckligt flexibel i omfattning redogöra för tekniska framsteg” – Julian Heathcote Hobbins, FAST

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

“Problemet är att vid den tidpunkt då DEA slutligen genomförs, kan tekniken har gått vidare så långt att lagen ineffektiv när det gäller att ta itu med dem som använder 4G-nät för att dela filer. I sin nuvarande form DEA är inte tillräckligt flexibel omfattning redogöra för tekniska framsteg, “Julian Heathcote Hobbins, allmän counel för FAST, sade i ett uttalande på måndagen.

Ofcom har alltid hävdat, att det skulle granska åtgärderna i DEA, cirka sex månader efter dess införande, som för närvarande ser ut att vara i det första kvartalet 2014.

Omfattningen av utkastet till koden inte innehåller mobilnät, men vi kommer att se över omfattningen sex månader efter det att ordningen träder i kraft, “en Ofcom talesman webbplatsen.” Våra samtal med industrin tyder peer-to-peer-fildelning på mobilnät är inte ett stort problem, men det är viktigt omfattningen granskas för att säkerställa att koden tar hänsyn till den tekniska utvecklingen.

Men de sista åtgärderna i DEA ännu inte satt i sten – lagen kräver fortfarande både EU-kommissionen och riksdagens godkännande innan dess åtgärder kan träda i kraft.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund