BBC Micro Bit: En miljon barn få dem gratis, och nu kan du köpa en alltför

Lägga till intervallet kokare pension, är BBC Micro Bit nu att beställa.

Mer på BBC Micro Bit

Här kommer BBC Micro Bit, den lilla styrelse som vill överträffa BBC Micro, BBC ger bort en miljon Hallon Pi-liknande Micro Bits till brittiska studenter, Maskinerna som definierade British computing: Från Spectrum, BBC Micro och Amstrad till. ..The Flan

BBC Micro Bit, en liten programkortet syftar till att ge barnen en smak av kodning, är nu tillgänglig för alla att köpa.

I mars, BBC började distribuera en miljon av de diminutiva brädor till 11 till 13-åringar i skolor i Storbritannien: tanken är att Micro bitar kommer att användas i skolprojekt men barnen kommer att äga enheterna själva, så att de kan också använda dem för att bygga sina egna enheter.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Namnet på instegskortet är en nick till BBC Micro – hemdatorn från 1980-talet som krediterades med att skapa en generation av tech entreprenörer, även om den nya enheten är betydligt enklare (och billigare).

Ett paket inklusive en BBC Micro Bit, USB-kabel, batterihållaren och två AAA-batterier tillsammans med en snabbstartsguide är nu tillgänglig för £ 12,29 (så länge du är villig att köpa 90) från Premier Farnell med leverans väntas i juli. En enda mikro Bit och guide kommer att sälja för £ 10,49 för samma storlek ordning.

Det innebär Micro Bit jämföras med priset för den senaste modellen av Raspberry Pi, som säljer för $ 35, men inte så bra för Raspberry Pi Zero, till försäljning för $ 5, vilket är mer jämförbart i fråga om storlek och pris. Du kan kolla in Micros Bit specs i jämförelse med Pi Zero här.

En rad Micro Bit tillbehör kommer också att släppas under loppet av 2017, inklusive en nätdel, officiell fallet och kit för mer komplexa projekt som robotik och sakernas avkänning.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus