Asiatiska CIO se potential i Surface tablett

Asiatiska CIO anser Microsofts kommande Surface tablett för att vara en sann konkurrent till nuvarande marknadsledaren, Apple iPad.

Hood Abu Bakar – CIO, MISC (A Petronas koncernens dotterbolag), Ramesh Kumar B. – CTO, Eduquity Karriär Technologies, Bernard Chew – CIO, NTUC Fairprice Co-operative, Jean-Luc creppy – partner och CIO, EPC parter, Glen Francis – vice vd och chef för Group IT, Global logistikfastigheter, Lee Siew Kit – biträdande vice VD för IT-tjänster, Singapore Airport Terminal Services, Steve Lee – CIO och senior vice president för teknik, Changi Airport Group ; Lim Kuo Siong – chef för centrala verksamhet och IT, Maybank, Roger Lim – Asia business Technology officer, Zegna Trading (Shanghai), Christophe Niellez – CIO för Asien-Stillahavsområdet, Allianz Global Corporate & Specialty, Tony Wong – chef för Group IT, IGB, James Woo – CIO, The Farrer Park Company

Redmond förra månaden, presenterade två 10,6-tums tabletter, under ytan varumärke, med en kör Windows 8, medan den andra på Windows RT. Inga detaljer om, prissättning, eller tillgänglighet tillhandahölls, även om Microsoft sa i sitt pressmeddelande: “Förslag till detaljhandeln prissättning kommer att tillkännages närmare tillgänglighet och förväntas kunna konkurrera med en jämförbar ARM tablett eller Intel Ultrabook-klass PC.

Samtidigt spekulationer är utbredd över om ytan tabletterna kommer att kunna ta konsumenternas uppmärksamhet från iPad.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Vi sökte yttrandena från, webbplatsens Asien CIO jury, ställer denna fråga

Kommer Microsofts Surface tablett ger ett verkligt alternativ till Apple iPad?

Av de första 12 CIO: er som svarade, 7 sa ja medan 5 sa nej.

Steve Lee, CIO och vice VD för teknik för Changi Airport Group enades Microsofts senaste initiativ kommer att göra en livskraftig iPad alternativ.

Tekniskt sett från vad jag har läst, gör det ansluter en lucka i företags utrymme. Med en full “svit” av enhet OS, hårdvara alternativ, kontor produktivitet, spel och med deras senaste sociala medier förvärv [av Yammer], tror jag Microsoft inte ha en rättvis chans, “Lee noterade.” Dessutom har de massor av $ $$.

Hood Abu Bakar, CIO på MISC – ett dotterbolag till Malaysias Petronas Group – såg också potentialen i ytan tablett som också kan vara en ersättning för den bärbara datorn. Men noterade Hood det skulle vara intressant att se om Microsoft kommer att se acceptans i detta utrymme utan stöd från sina hårdvarupartners.

Ramesh Kumar B., CTO på Eduquity Karriär Technologies i Bangalore, Indien, tror Redmond hade en kant eftersom det skulle kunna bedöma var iPad hade lyckats och förstå vad det skulle behöva bygga slå Apple. Dessa funktioner är “i det öppna” och Microsoft behöver bara fokusera på att ge värdehöjande, sade han.

“Alla Microsoft har att göra är priset det bättre när det gäller tabletten samt mjukvara och appar”, säger Ramesh.

Tony Wong, chef för Group IT i IGB, tror Microsofts fotavtryck på mjukvarumarknaden – särskilt Windows 8 och Office – kommer att visa sig värdefull i sin tablett framgång.

Wong, som är baserad i Kuala Lumpur, Malaysia, underströk vikten av att säkerställa kompatibilitet med befintliga Office-dokument och konstaterar att medan iPad eller Apple Mac-datorer “emulera” funktionerna i dessa Microsoft-dokument, på ytan tablett, skulle dessa kör native .

Android redan lönsamt alternativ, men Bernard Chew, CIO på NTUC Fairprice Co-operative i Singapore, sade enheter som kör Googles Android redan ger ett bra alternativ till iPad.

I synnerhet organisationer inte angelägna om att vara bunden till Apples ekosystem och föredrar öppna utvecklingsmiljön för Android skulle sannolikt sväng till ytan, förklarade Chew.

Glen Francis, vice vd och chef för Group IT i Global Logistic Properties, var också imponerad: “[Surface] saknar glans faktor i design.”

Jean-Luc creppy, partner och CIO på EPC Partners anser dock Microsoft Surface kan visa ett hållbart alternativ för företag.

Creppy, som inte var i juryn för denna fråga, påpekade att slutanvändare förtrogenhet med Microsofts mjukvara och Windows OS-gränssnitt, samt integrationen med en organisations infrastruktur. Han betonade också att överföra befintliga affärsapplikationer bibliotek, vilket gör dem redo för den nya tabletten.

Ett stort tack till webbplatsen Asien CIO nämndemän som deltog. Denna fråga jury bestod

Hood Abu Bakar – CIO, MISC (A Petronas koncernens dotterbolag)

Ramesh Kumar B. – CTO, Eduquity Karriär Technologies

Bernard Chew – CIO, NTUC Fairprice Co-operative

Jean-Luc creppy – partner och CIO, EPC Partners

Glen Francis – vice vd och chef för Group IT, Global Logistic Properties

Lee Siew Kit – biträdande vice VD för IT-tjänster, Singapore Airport Terminal Services

Steve Lee – CIO och Senior Vice President för teknik, Changi Airport Group

Lim Kuo Siong – chef för centrala verksamhet och IT, Maybank

Roger Lim – Asia Business Technology Officer, Zegna Trading (Shanghai)

Christophe Niellez – CIO för Asien-Stillahavsområdet, Allianz Global Corporate & Specialty

Tony Wong – chef för Group IT, IGB

James Woo – CIO, The Farrer Park Company

Denna fråga har också ställts till IT-chefer i andra regioner och, jämförde resultaten i en uppföljande bit. Läser det att ta reda på om de kom överens med webbplatsen asiatiska CIO juryn.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett