Apples iPhone 6, Apple Watch utrullnings: Vinnare och förlorare

Apples lansering av iPhone 6, dess påstådda phablet döda iPhone 6 Plus och förhandsvisning av sin Apple Watch grund i början av 2015 ger rivaler en hel del att tugga på.

I nästa dag analys av Apples mycket omskrutna fall det är uppenbart att företaget satt upp för att omvandla sin affärsmodell med mer av en e-handel twist och beskrivs en produkt färdplan som ska blidka kritiker oroliga innovation.

Dessutom Apples event in en klar skiljelinje mellan vinnare och förlorare. Här är en titt.

American Express, Visa, och Mastercard och en uppsjö av finansiella partners. Apples iPhone 6 tillsammans med sin Apple Watch har NFC och den allmänna tänkande är att företaget har konsumenten heft att ändra hur vi betalar i kassan, via Apple Pay. Tidpunkten är också bra med tanke på att återförsäljarna måste installera nya punkt försäljning system för chip och PIN-teknik i oktober 2015. I vilket fall som helst, kan Apples mobila betalning planer vara en win-win för betalningsnätverk och företag baserat på volymen. Analytiker som nätverken betalnings också sagt att det är osannolikt Apple kunde vrida eftergifter av dem så ekonomi är bra.

IBM. Apples flytta att täcka baser med olika skärmstorlekar kommer att hjälpa Big Blue slå fler enheter till företaget. Phablets kommer sannolikt att vara mer av en hit, för företag och företagens väg krigare. Samtidigt kan större skärmar ge IBM mer utrymme att visa upp analys program, som fortfarande är under utveckling. Det är också värt att notera att IBM-Apple affären är i sin linda och det fanns inte en antydan till företag pluggar i Cooks presentation.

Återförsäljare såsom Best Buy och Wal-Mart. Apples senaste iPhone kommer till stor del att säljas i företagets egna butiker men spelare som Best Buy kommer att samla mer trafik som köpare kolla enheterna börjar september 19. wild card blir utbudet och hur många enheter Apple ger detaljhandel partner. Best Buy tonas ned sina förväntningar på försäljnings gloria verk hänföras till iPhone 6. Den goda nyheten för Best Buy: Det kommer att finnas tillräckligt med intresse för Apple Watch att hålla trafiken kommer. Nackdelen: Apple bara frös Smartwatch marknaden så Best Buy kommer att ha problem med att sälja dessa enheter i dessa Samsung store-i-ett-butiker.

kontraktstillverkare utrustning. Hon Hai, ägare av Foxconn, tillsammans med spelare som Pegatron / Wistron kommer att gynnas av Apples leveranskedjan ramp att producera iPhone 6 enheter. Dock kommer vinsterna att spridas runt eftersom Apple har diversifierat sitt leverantörsnätverk.

Vd Tim Cook. Genom att dela mer av Apples ledning och färdplan, gjorde Cook precis tillräckligt för att skaka kritiker som företaget inte kan förnya sig. Även Apples drag kan ses som till stor del defensiv, kan dess genomförande och förhållningssätt till kategorier som wearables och mobila betalningar blir unik. Apples Smartwatch har modekänsla, app ekosystem och innovation du förväntar dig från bolaget. Under tiden, proprietary banden för Smartwatch kommer sannolikt att vara Apples största Moneymaker. Också, Apple Watch: En titt på de träffar och missar

En första titt på nya iPhone, bättre specifikationer, nya funktioner, större skärmstorlekar, iPhone 6, Apple Watch utrullnings: Vinnare och förlorare, Om Apple inte kan strömma en iPhone 6 händelse, är det verkligen ett företag historia, varför det inte finns någon? safirglas, Apple till utvecklare: Dina appar skala

Samsung. Apples 5,5 tum iPhone 6 är benägna att äta i Samsungs Galaxy Note serien. Samtidigt Samsungs plan, för att täcka marknaden med olika skärmstorlekar, har nu matchas av Apple, som, har en ganska aggressiv prispunkt med en två-års kontrakt. Samsungs uppackad händelse förra veckan kände förhastade och inte bryta en hel del ny mark. Galaxy Note Edge var intressant, men den övergripande uppställning var inte tillräckligt för att föregripa Apple. Cantor Fitzgerald analytiker Brian White eld Samsung händelsen förra veckan

Samsung introducerade nya mobila enheter produkter som vi tror syftade till att skapa en buzz kring Samsung inför Apples Special Event den 9 september, i ett försök att styra konsumenterna till bolagets nya smartphones i höst. Enligt vår uppfattning har denna strategi oklokt eftersom vi hittat händelse halv bakad “med några detaljer kring prisklasser, går lanseringen lite otydlig, begränsade tech specifikationer och” gimmicky “funktioner. Med det potentiella hotet om denna händelse nu ur vägen, tror vi att detta bara gjort Apples “Fab Fall” lansera en mycket enklare eftersom företaget nr 1 konkurrent verkar inte väl förberedd att ta på Apples nya iPhone i höst.

Smartwatch leverantörer. Samsung är en viktig förespråkare av andra Smartwatch insatser tillsammans med rivaliserande LG Android Wear och. Kärnpunkten här är att Apple meddelade en bärbar och frös marknaden. Det är oklart hur hälso bärbara spelare som Jawbone och Fitbit kommer att påverkas av Apple. Forrester analytikern James McQuivey sa

Apples Watch strategi, men inte komma till en butik nära dig snart, har etablerat ett Smartwatch som en ny kategori. Blivande konkurrenter kan ta tröst i hur många månader de har innan de klockor går till försäljning, men de har en hel del arbete framför sig om de vill konkurrera med Apple på mer komplett upplevelse Apple Watch erbjuder. Det är inte bara en enhet, det är en livsstil.

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i nya drag, Apple kommer inte att avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apple kommer också att ha tre smaker av klockor. Apple Watch kommer i tre olika kollektioner — Apple Watch, Apple Watch Sport och Apple Watch Edition — finns i två olika storlekar, 38 mm och 42 mm.

Google. Apple har nu stakat ut samma torv som Google med fokus på hälsoövervakning och anslutna hem. Den vinnande formel kan kretsar kring integration, användargränssnitt och design. Google har specialiserat sig på uppgifter, men dess genomförande för saker som Google Fit har i stort sett lämnats till utvecklare. Apple har lyckats samordna viktiga aktörer kring dess HealthKit och HomeKit insatser bättre än Google har. Apples verksamhet app, som spårar träning samt allmän aktivitet är också väl bakas. Slänga i mer konkurrens för stora skärm Android-enheter och smartwatches och Google har sitt arbete klippa ut.

Amason. E-handel jätte drag, att sänka priset på brand Telefon till 99 cent, med en två-års kontrakt berättar allt du behöver veta om försäljning. Apples lansering av iPhone 6 kommer att suga vinden ur smartphone uppgraderingscykeln och lämna Amazon på utsidan ser i tiden, Apples inträde i handeln -. Med fokus på tegel och murbruk – kommer indirekt hindra Amazon.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

vinnare

förlorare