Fem sätt att göra dina API mer attraktiv för utvecklare

Ofta kommer företag kasta offentliga webb API ute med hopp om att utvecklare kommer att komma och bygga vidare på dem. Men sedan händer ingenting. Det beror på några väsentliga delar kan saknas. Bruno Pedro, en industrikonsult och redaktör, tog nyligen en titt på funktionerna utvecklare vill ha och behöver i API de antar.

I en ekonomi som är beroende av företagens förmåga att projicera offer till marknader via API, utvecklare är en valkrets lika viktigt som betalande kunder. Som Pedro så skarpsinnigt uttryckte det, reflekterar ett API ett företag och dess produkt, och utvecklare är “det viktigaste om din API.”

För rutinerade mjukvaru proffsen, grunderna för att utforma och erbjuder stora webb API är desamma som för alla programvarupaket släcka där sedan dag ett – enkelhet, dokumentation, och mest av allt, levande hjälp när det behövs. Dessa principer behöver bara vara välkommern lite för API ålder, men de är fortfarande beprövade.

Pedro listar de fem viktigaste egenskaper varje webbgränssnittet bör ha. Förresten, detta gäller interna API delas mellan företagsenheter samt offentliga vända API: er

1. Gör det enkelt att registrera sig: Det viktiga är att behandla utvecklare som mål “kunder”, Pedro stater. De bör “snabbt förstå den viktigaste funktionen API erbjuder och hur de kan börja använda den.” Pedro citerar Ori Pekelman s 3: 30: 3-regeln när det gäller att hjälpa utvecklare utnyttja din API: “På hemsidan av API utvecklare skall förstå tre sekunder Syftet med API, Kunna identifiera ingångspunkt i 30 sekunder, och kunna skapa ett konto, ring systemet, och använder resultatet i under tre minuter.

2. Ge en sandlåda att spela in: “Ett bra sätt att låta utvecklare testa API utan att göra dem att skapa ett riktigt konto är att tillhandahålla en sandlåda som härmar alla funktioner utan att manipulera någon verklig information,” Pedro stater. “Den största skillnaden är att vanligtvis sandlådan endpoint kommer att ha sin egen webbadress.” Plattformar som Vagrant och Docker hjälpa till med lanseringen av testmiljöer.

3. Ge dokumentation: Dokumentation är “Det första utvecklare leta efter när de vill börja använda ett API,” Pedro stater. Som en del av dokumentationen, rekommenderar han inklusive exempelkod befintliga API-metoder, parametrar och svar och ingående och utgående format som JSON eller XML. Dessutom innehålla uppgifter om “exakt hur tillståndet fungerar och vilka alternativ som finns tillgängliga för utvecklare,” liksom en beskrivning av villkoren.

4. Ge felsökningsresurser: “Om något går fel, bör det finnas tillgängliga felsökningsverktyg och eventuellt en API status ombord,” Pedro råder. “Oftare än önskat, beter sig en API på ett sätt som inte förväntades av utvecklaren, och det ska vara lätt att förstå vad som verkligen hände.” Tillsammans med en konsol, ge ett online-forum för interaktiv diskussion.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

5. Communicate: Håll utvecklare uppdaterad om eventuella förändringar eller uppgraderingar till API, och alltid hålla linjerna öppna för denna viktiga valkrets. Pedro råder också anställa e-postlistor, bloggar och sociala medier för att interagera med utvecklare.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis