eBay chefer adress rykten om uppsägningar på PayPal

Under, den tredje kvartalet samtal, på onsdag eftermiddag, eBay chefer försökte göra någon skadekontroll som svar på rapporter i förra veckan som det, kan vara upp till 400 uppsägningar vid PayPal, snart.

Men medan eBay chefer hävdade PayPals styrkor och innovationer runt mobila betalningar, de inte exakt förneka att nedskärningarna kommer.

Vd John Donahoe svarade första

Ja, så PayPal – först av allt, låt oss vara tydliga. PayPal är en mycket stark franchise, stark verksamhet, stark möjlighet. Även om det är sant, är vi absolut åtagit sig att påskynda innovationstakten på PayPal. Och eftersom David har tagit över, han tar det som är i huvudsak nio olika produktorganisationer över PayPal och effektivisera och konsolidera dem i en global produktorganisation. Och PayPal anställda vet om det.

Vi har inte äntligen landat på effekterna av det. Och när vi gör det kommer vi meddela det till de anställda och på andra håll. Men jag tror att de två saker som jag vill säga är, en, detta är uppenbarligen inte ett fall där vi försöker att bedriva någon minskning eller kostnadseffektivitet mål.

eBays finanschef Bob Swan följde upp

John, jag tror att det enda jag kan tillägga, Heath, är att vi arbetar igenom saker i detta syfte, och jag skulle säga att vi har inte meddelat något ännu externt. Och när vi kommer tillsammans att där vi har något att meddela, som vanligt, vi, i själva verket kommer.

Det är förmodligen värt att bara lyfta fram det, jag tror du är medveten, historiskt när vi har situationer som denna som vi skulle karakterisera som engångs i naturen som har en inverkan på ekonomi, har vår historiska praktiken varit om det är materialet – och jag skulle använda material som ungefär $ 10.000.000 som en tröskel – om det är över att vi brukar lägga den i GAAP-endast siffror. Och om det är lägre än vi absorberar bara att våra icke-GAAP resultat.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Jag säger bara att du som bara så att du förstår hur vi tänker om objekt som är en i naturen med tiden, så att du har sammanhang.

För referens, Bloomberg rapporterade på fredagen att det kan finnas upp till 400 uppsägningar vid betalnings bearbetning företaget, främst slå produkt- och teknikheter. Det motsvarar ungefär tre procent av PayPals arbetskraft.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard