Analysera Amazon strömavbrott med Kosten Metreweli Zeus

Under reglerings utfodring frenesi efter Amazons liten avbrott för ett tag sedan, hade jag tillfälle att tala med Kosten Metreweli, Chief Strategy Officer för Zeus, om vad som hände, hur folks skada och vad som kan göras för att förhindra att sådana händelser orsakar smärta i framtiden.

Även om Amazon erbjuds sätt för kunderna att ställa upp butiken i flera olika datacenter eller zoner som Amazon kallar dem, många inte har planer som inkluderade användning av alternativa datacenter, säkerhetskopiera och återvinning av kritiska data och metoder för att upptäcka ett misslyckande och omdirigera trafiken till andra källor. Eftersom tekniken för att hantera sådana avbrott har funnits i evigheter, varför vi inte ser tecken på planering för en Amazon strömavbrott.

Här är en sammanfattning av några av de åtgärder som kunde ha förhindrat en stor del av smärta (och möjlighet för leverantörerna att marknadsföra sina produkter och tjänster)

Eftersom vi hört så många historier om företag förlorar tillgång till kritiska applikationer och data under Amazons avbrott, är det tydligt att IT-planerare inte måste ha varit inblandade i användningen av infrastruktur som en tjänst produkter.

Allt denna incident visade att Cloud computing miljöer, som på plats IT-infrastruktur, måste noggrant arkitekten, genomförs och drivs. Verktyg som de som erbjuds av Zeus och andra borde ha bakat in från början.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Organisationer kan ha tagit en sida ur planerings- och verksamhetsprocesser de redan använder i stordator, mellanregister och X86-baserade system arbetsbelastning och har värd kritiska applikationer på flera ställen med en arbetsbelastning chef routing trafik till system med den mest tillgängliga kapaciteten .; de kunde ha gjort samma sak med molnbaserad lagring,. de kunde ha rutinmässigt testat failover processer genom “att koppla bort något” för att se om deras processer verkligen fungerade.

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Detta kan ha varit eftersom företag, inte IT, gjorde beslutsfattare valet att använda Amazon och inte be om hjälp. Detta kan ha berott på dessa beslutsfattare avsiktligt gå runt den för att få saker gjorda som alltid “2 år” bort i IT: s utvecklingsplaner,. Det kan också bero på att de inte vet hur man läser Amazons villkor. De kan ha trott att Amazon skulle göra mer för att säkerhetskopiera sina data och har katastrofåterhämtningsplaner och rutiner även om Ts och Cs statliga dessa saker är kundens ansvar (såvida de köper specifika Amazon tjänster.), De gjorde ” t vet någonting om redundans, hantering av arbetsbelastningen, säkerhetskopiera servrar, flera nivåer förvarings och liknande och så inte tänka på det.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid